Skip to main content

Η ατάκα του Πασκουάλ, η πίστη του Σφαιρόπουλου, η βελτίωση του Παπαθεοδώρου και η τιμή του Γιατρά!

| Ειδήσεις Α1

1916785 1

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά και τα τελικά της Basket League όπου την παράσταση έκλεψε ο Τσάβι Πασκουάλ για τα... ελληνικά, την ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν αισιόδξος για τη συνέχεια, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για περιθώρια βελτίωσης, ενώ ο Μάκης Γιατράς δεν έκρυβε τη χαρά του που βρισκόταν στο πάνελ των καλύτερων.

Πασκουάλ: «Περήφανος που βρίσκομαι εδώ, του χρόνου να μην χρειαστώ μεταφραστή»

Είναι ο πρώτος χρόνος εδώ και ελπίζω του χρόνου να μην χρειαστώ μεταφραστή. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι και ελπίζω να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα. Πάντα δυστυχώς ένας κερδίζει και όλοι χάνουν. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα. 

Η ζωή έχει δείξει ότι πολλές φορές προσπαθείς το ίδιο και κερδίζεις και κάποιες όχι. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ελπίζω και οι 4 ομάδες να χαρίσουν το καλύτερο θέαμα και ελπίζω ότι θα το προσφέρουμε. Και όλοι οι θεατές να το χαρούν αυτό, χωρίς βία και να πάνε όλα καλά. 

Όσο για τον ημιτελικό, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ καλή. Έχει κερδίσει τους 11 από τους τελευταίους 12 αγώνες. Τακτικά και αγωνιστικά προετοιμάζει καλά τους αγώνες της και θα πρέπει να δώσουμε το 100%. Όπως είπε και ο Βασίλης, αλλά και ο κόουτς Σφαιρόπουλος, να κερδίσει ο καλύτερος».

Για το αν μπορούμε να δούμε πολιτισμό στους τελικούς του πρωταθλήματος: «Εμείς οι πρωταγωνιστές πρέπει να είμαστε οι αρωγοί, να δώσουμε το καλό παράδειγμα, για να μην υπάρχει ίχνος βίας στο γήπεδο. Αφού είμαστε και κάτω από την Ακρόπολη πρέπει να μας δώσει το πνεύμα για να συνεχίσουμε έτσι»... Παπαθεοδώρου: «Οι προπονητές και οι παίκτες δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα και δεν θυμάμαι να έχει προκληθεί επεισόδιο από παίκτη και προπονητή. Η ερώτηση αυτή πρέπει να γίνει πέραν του κόσμου και σε άλλους παράγοντες του αθλητισμού που δίνουν την σπίθα στον κακό οπαδό να δημιουργήσει επεισόδια. Εμείς με τη συμπεριφορά μας δίνουμε καλά ερεθίσματα, έχουμε υψηλό επίπεδο, άρα θα πρέπει να διορθώσουμε το συγκεκριμένο κακώς κείμενο, κυρίως από τους ανθρώπους που προκαλούν. Η ερώτηση απευθύνεται στους ανθρώπους που προκαλούν».

Για τις εντυπώσεις του από το πρωτάθλημα και τι πρέπει να βελτιωθεί: «Αυτή είναι λίγο δύσκολη ερώτηση. Οι κοινωνίες είναι διαφορετικές. Για να εξηγήσω θα πρέπει να πιούμε ένα καφέ 1-2 ώρες. Είναι δύσκολο να απαντήσω τώρα. Το λέω επειδή είμαι εδώ, έχω προσαρμοστεί και μπορώ να πω 2 πράγματα. Ξεκινώντας από τον χώρο που είμαστε, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, όλοι προσπαθούν να κερδίσουν και μεταξύ μας κανείς δεν πήρε σοβαρά την κουβέντα, αλλά κανείς δεν πήρε σοβαρά την κουβέντα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι ο ιδανικός αντίπαλος ενόψει τελικών για τον Παναθηναϊκό είπε: «Ξεκινάμε καλά, είμαστε σε καλό επίπεδο, με όλες τις δυσκολίες που έχουμε ως ομάδα παίζοντας σε διαφορετικές διοργανώσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε το 28-0, αλλά ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε ήρεμοι και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε. Πρώτα θα δούμε τι θα κάνουμε με τον ΠΑΟΚ, που έχει δείξει δυνατή ομάδα. Απέκλεισε την ΑΕΚ και θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ σοβαρά για τα παιχνίδια αυτά. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα πολύ διαβασμένη επιθετικά και τακτικά πολύ καλή στην άμυνα. Και όταν μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ αλλάζει τα συστήματα έτσι θα είναι δύσκολη σειρά για εμάς».

Από τη πλευρά του ο Ιαν Βουγιούκας είπε: «Είναι κάτι που δουλέψαμε σκληρά για να το έχουμε το 26-0. Τα πλέι οφ είναι κάτι διαφορέτικό. Το μόνο που δίνουν είναι το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να το ξεχάσουμε. 

Η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολη. Αν με το καλό προχωρήσουμε θα παίξουμε με μια δυνατή ομάδα. Θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Σφαιρόπουλος: «Να ξαναβρούμε την χημεία μας»

Έχουμε μια σειρά ημιτελικών με μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ο Προμηθέας έδειξε δίκαια ότι τερμάτισε τρίτος. Είναι ομάδα που λειτουργεί πάρα πολύ ωραία και τέτοιες ομάδες χρειάζονται στο ελληνικό μπάσκετ. Δίνουμε έμφαση σε αυτή τη σειρά. 

Πρέπει να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς και να ξαναβρούμε τη χημεία μας. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε απ' όλους τους τραυματισμούς και την αλλαγή ρόλων και χημείας που είχαμε. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι» τόνισε αρχικά και προσέθεσε:

«Κοιτάμε τον Προμηθέα πρώτα. Έχει κερδίσει τον σεβασμό μας και έχει δείξει πως όταν δεν παίζεις καλά θα σου κάνει ζημιά. Εκεί έχουμε στρέψει την προσοχή μας. Αυτά είναι εικασίες, είναι πρόσκαιρη η ερώτηση. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πολύ καλά, είναι αήττητος. Το να αιφνιδιάσουμε δεν υπάρχει»... Σπανούλης: «Θα κοιτάξουμε τη σειρά με τον Προμηθέα να κάνουμε καλά παιχνίδια. Οι ομάδες είναι αρκετά έμπειρες. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να αιφνιδιαστεί».

Σπανούλης: «Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε το στόχο που κυνηγάμε και εύχομαι ο κόσμος να δει ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Παπαθεοδώρου: «Κάναμε καλό φίνις, πολλά περιθώρια βελτίωσης»

«Η ομάδα μας εξελίχθηκε στη διάρκεια της χρονιάς όταν βρήκαμε χημεία μεταξύ μας. Επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε ένα πολύ καλό φίνις και βρεθήκαμε στην τετράδα. Η δουλειά συνεχίζεται. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς κόντρα στον Παναθηναϊκό» για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Από την αρχή της χρονιάς κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Αποκλείσαμε μια ομάδα που πήρε το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που το καταφέραμε, μέσα από μια επίπονη διαδικασία και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Μαργαρίτης: «Μετά από τρία χρόνια είμαστε και πάλι στην τετράδα. Είχαμε μια δύσκολη χρονιά, ειδικά στην αρχή. Είχαμε κάποιες ήττες και τραυματισμούς και δεν βρίσκαμε ρυθμό. Δουλέψαμε πολύ, πιστεύουμε στην ομάδα και μπήκαμε στην τετράδα. 

Δουλέψαμε πολύ και τα καταφέραμε. Έχουμε μια δύσκολη σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θέλει συγκέντρωση κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει καμία ήττα»σχολίασε αρχικά για να καταλήξει:

«Όλη τη σεζόν ιδρώνουμε για να φτάσουμε στην τετράδα και θα παλέψουμε στα ημιτελικά».

Γιατράς: «Τιμή να κάθομαι με κορυφαίους»

«Πρώτα απ όλα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που εκπροσωπώ να κάθομαι με κορυφαίους προπονητές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουν αποδείξει τι είναι οι παίκτες αυτοί. Για μένα είναι περηφάνια αυτό που ζω. Αυτό που θέλουμε είναι να χαρούμε τα παιχνίδια. Είχαμε σταθερή πορεία με εξαίρεση τον Δεκέμβριο. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο».

Για το αν μπορούμε να δούμε πολιτισμό στους τελικούς του πρωταθλήματος: «Εμείς στην Πάτρα δείξαμε ότι υπήρχε τρομερή ατμόσφαιρα. Όλα τα παιχνίδια είχαν κόσμο στο γήπεδο. Χάρηκαν όλοι την ατμόσφαιρα. Δεν υπήρξε και αντίπαλος που είχε παράπονο. Έτσι πρέπει να είναι όλοι οι αγώνες. Αυτό πρεσβεύουμε και το έχουμε δείξει». Σφαιρόπουλος «Ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός είναι μια έκφραση πολιτισμού και θεωρώ κι εγώ όπως όλοι στο μπάσκετ ότι αν μη τι άλλο φαινόμενα βίας δεν πρέπει να υπάρχουν. Όλοι θέλουν να κερδίσουν, στο τέλος μόνο ένας βγαίνει πρώτος. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Δεν θα ήταν ωραίος ο αθλητισμός. Πρέπει όλοι να έχουμε καλύτερη αθλητική παιδιά για να έχουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια χωρίς βία. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό και να δούμε αγώνες χωρίς ίχνος βίας».

Γκίκας: «Είναι τιμή που είμαστε εδώ. Όταν άρχιζε η χρονιά κανείς δεν περίμενε να είμαστε εδώ. Τερματίσαμε τρίτοι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι τρία... ξεάγχωτα παιχνίδια. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά έχουμε δείξει χαρακτήρα και θέλουμε να δείξουμε ότι δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο».