«Το ιδανικό σώμα στο ΝΒΑ» (pics)

giannisssant

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, φαίνεται να έχει το καλύτερο κορμί στο NBA, σύμφωνα με δημοσιογράφους του ESPN, οι οποίοι ασχολήθηκαν μαζί του.

Οι δημοσιογράφοι του ESPN, εξεπλάγησαν με τη σωματοδομή του Γιάννη και έτσι αποφάσισαν να του κάνουν ένα τρομερό αφιέρωμα, παρουσιάζοντάς τα σωματικά του προσόντα στο μπασκετικό κοινό.

Ο 21χρονος Έλληνας σταρ του Μιλγουόκι, έχει το καλύτερο σώμα στο NBA, όπως χαρακτήρησε ο Kevin Arnovitz, οποίος πρόσθεσε τα εξής:

«Νωρίς στη σεζόν 2012-2013, ο 18χρονος Γιάννης μπήκε στο ραντάρ των scouts του ΝΒΑ, κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου. Δεν παρακολούθησε το combine ή τις ατομικές προπονήσεις των ομάδων, οπότε δεν είχε μετρηθεί εκτενώς. Είχε παίξει στις μικρές κατηγορίες της Ελλάδας και στη δεύτερη των ανδρών, οπότε κανείς δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ΝΒΑ. Το κορμί του όμως ήταν ένα από τα καλύτερα που είχαν δει ποτέ οι scouts».

203942

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι του ESPN, ασχολήθηκαν αρκετά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ζήτησαν και τη βοήθεια από τον Marcus Elliot, έναν ιδιοκτήτη προπονητικού κέντρου, που ειδικεύεται στην ανάλυση αθλητικών σωμάτων. Παρακάτω λοιπόν θα δόυμε πως είναι η σωματοδομή του ταλαντούχου Γιάννη ...

203952

Άνοιγμα χεριών: 

Είναι μεγαλύτερο από το κανονικό του ύψος (10.1 εκατοστά) και όπως αναφέρει ο Elliot, «αν έχεις μακριά χέρια, σου επιτρέπει να φτάνεις σε σημεία πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται κουνήσεις τα πόδια και το κέντρο του κορμιού σου».

Πλάγια βήματα: 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν είναι ένας τυπικός ψηλός. Διαθέτει τρομερή έκταση ισχίου, η οποία του δίνει τη δυνατότητα, να κινείται πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, από άλλους μπασκετμπολίστες της θέσης αυτής.

Ύψος: 

Ο Γιάννης, αν και πήρε 6.3 εκατοστά, από τότε που μπήκε στο NBA, δεν έχασε τη σταθερότητα και την ευελιξία του. Αυτό σημαίνει πως αν παραμείνει στη θέση του Small Forward, θα είναι ο πιο γρήγορος και ευέλικτος περιφερειακός του πρωταθλήματος.

Μυική μάζα:

Ο «Greek Freak» τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπως αποδεικνύεται, έχει πάρει βάρος και από 88,9 κιλά που ζύγιζε, πλέον βρίσκεται στα 100,6 κιλά! Το καταπληκτικό, είναι πως ο Γιάννης, έχει καταφέρει να διατηρήσει το σώμα του και τους μύες του, σε ιδανική κατάσταση, δίχως να...φουσκώσει. Το γεγονός αυτό του επιτρέπει να παράγει δύναμη, κάνοντας τον πιο εκρηκτικό και ευλίγιστο στο παρκέ.

Κέντρο Βάρους:

Αθλητές, με παρόμοια χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζουν αστάθια στο παιχνίδι τους, με τον Γιάννη παρ'όλα αυτά, να έχει μια σχετική ευκολία και σε αυτό το κομμάτι. Έτσι ο Γιάννης μπορεί εύκολα να ντριμπλάρει σαν πλειμέικερ στο παρκέ, να πάρει εύκολα ριμπάουντ, ακόμα και να καρφώσει, μετά από ένα εντυπωσιακό alley-oop.

203936

Χέρια:

Το μέσο μέγεθος της παλάμης ενός ενήλικα, είναι 18.7 εκατοστά. Του Αντετοκούνμπο είναι 30.4, ξεπερνώντας αθλητές, όπως είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Καουάι Λέοναρντ. Η μεγάλη του παλάμη του επιτρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας με το ένα χέρι και να ελέγχει καλύτερα την πάσα του.

203931

Αχίλλειος τένοντας:

Είναι 34.2 εκατοστά, δηλαδή διπλάσιος από έναν μέσο ενήλικα. Αρκετοί επιστύμονες, πιστεύουν πως ένας μακρύς αχίλλειος τένοντας, επιτρέπει μεγαλύτερη επιτάχυνση, δύναμη και εκρηκτικότητα στο παρκέ.