Ο Πασκουάλ μπορεί να υποστηρίξει την ελληνοποίηση

PAO KYMH paskoual
Ο ερχομός του Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό επαναφέρει και τον σχεδιασμό της περιβόητης, αλλά παραμελημένης τα δύο τελευταία χρόνια, ελληνοποίησης.

Ο Καταλανός προπονητής είναι σε θέση να υποστηρίξει αυτή την κατεύθυνση, με ουσιαστικό τρόπο και όχι για το θεαθήναι. Γιατί αξία έχει ο τρόπος που χρησιμοποιούνται οι μικροί, έτσι ώστε να νιώθουν ότι τους εμπιστεύεται ο προπονητής και ότι δεν είναι μόνο για να βοηθούν στην προπόνηση και να «στολίζουν» τον πάγκο. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πασκουάλ και ξέρει και μπορεί να αξιοποίησει τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Έχει την τεχνογνωσία από την πολυετή θητεία του στο «καλύτερο σχολείο» της Ευρώπης και οι "πράσινοι" δεν έχουν παρά να τον εμπιστευτούν και να τον αφήσουν απερίσπαστο να δουλέψει με αυτούς.

Η τόνωση της αυτοπεποίθησης του Χαραλαμπόπουλου, του Μποχωρίδη και του Λούντζη, άρχισε από τον αγώνα εναντίον της Κύμης και όλα δείχνουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι η χρυσή ευκαιρία για αυτούς. Ο Πασκουάλ μπορεί να τους βελτιώσει και να τους δώσει τις ευκαιρίες. Άλλωστε η διαχείριση του υλικού είναι επιτακτική ανάγκη τώρα, με τους συνεχείς αγώνες και τις μετακινήσεις. Και οι «μικροί», εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα μπορούν να παρέχουν στους πρωτοκλασάτους, θα είναι σε θέση να δώσουν και μερικά λεπτά ανάσας στο εξαντλητικό πρόγραμμα της ευρωλίγκα.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο Πασκουάλ δεν θα διστάσει να τους ρίξει στα βαθιά και να διευρύνει τις επιλογές του, με απώτερο σκοπό τη φρεσκάδα της ομάδας. Είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιήσει το ελληνικό πρωτάθλημα για συντήρηση και έξτρα λύσεις.

Αν και είναι μόνο μία εβδομάδα στην ομάδα, ο Ισπανός προπονητής έχει συμβάλει στο να φέρει ηρεμία, αυτοπεποίθηση κα το κυριότερο να εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό στους παίκτες. Είναι έμπειρος, σοβαρός και μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής, χωρίς  ανασφάλειες και  με τον ερχομό του κέρδισε τις εντυπώσεις. Δεν απαίτησε αλλαγές, κράτησε τους συνεργάτες του Αργύρη Πεδουλάκη, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του. Δεν αναλώθηκε σε συζητήσεις πέραν του μπάσκετ και ίσως αργότερα, όταν θα μάθει καλύτερα και τον τρόπο ζωής στην Αθήνα, να εκμυστηρευτεί αν του αρέσει περισσότερο η σαγκρία ή η ρετσίνα ή αν ξέρει να φτιάχνει παέγια.