« Έλα μωρέ τώρα με την αξιοπιστία…»

souliw xaris pale

Η εβδομάδα της συνωμοσιολογίας πέρασε και το μπάσκετ διατυμπάνισε την αξιοπιστία του, διαψεύδοντας αυτούς που αρέσκονται σε ιντριγκαδόρικα σενάρια και τα οποία  ευδοκιμούν σε άλλος χώρους. Το «έλα μωρέ τώρα… ο Ομπράντοβιτς θα δώσει το παιχνίδι στον κουμπάρο του για να προκριθεί η Εφές», μέχρι το «έλα μωρέ τώρα… ο Σούλης θα κάνει το δώρο στο γιο του για να μην υποβιβαστεί η ομάδα του», πήγαν περίπατο…

Τελικά, η αδιάφορη Φενέρ κέρδισε, όπως και ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν «καιγόταν» βαθμολογικά. Η αποθέωση της αξιοπιστίας, ειδικά στην Ελλάδα που μας αρέσει να φτιάχνουμε ευφάνταστα σενάρια και να οδηγούμαστε σε εύκολα συμπεράσματα, όταν το επιτρέπουν οι συγκυρίες.

Ο Κόροιβος θα μπορούσε να νικήσει στην Πυλαία (όπως συνέβη και με το Λαύριο) και να χαρακτηριζόταν το αποτέλεσμα ως μία μεγάλη έκπληξη, αν είχε άλλο προπονητή στον πάγκο του. Τώρα επειδή βρισκόταν ο Χάρης Μαρκόπουλος στο «τιμόνι», ενδεχόμενη νίκη του θα αποδιδόταν στην συναισθηματική σχέση πατέρα προ γιο και όχι στην καλύτερη απόδοση της ομάδας του. Η αξιοπρέπεια και το ήθος του Σούλη Μαρκόπουλου, αποστόμωσε τις Κασσάνδρες. 

Μεγάλη κουβέντα γίνεται πάλι για την «απρονοησία» της ευρωλίγκα που να μην ορίζει την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα τους τελευταίους αγώνες του “Top-16”. Και λέμε πάλι, γιατί αυτή η τακτική ακολουθήθηκε και τις προηγούμενες χρονιές. Συνεπώς, αν ήταν λάθος ή απερισκεψία την πρώτη φορά, σίγουρα θα φρόντιζε η διοργανώτρια αρχή να το διορθώσει την επόμενη χρονιά. Όμως τηρεί την ίδια γραμμή, που σημαίνει ότι αδιαφορεί για την περιρέουσα «ελληνική κακοπιστία». Άλλωστε, σχετικά με το θέμα αυτό ρωτήθηκε πέρυσι ο Μπερτομέου και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα, γιατί έχει εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι ομάδες. Διαφορετικά, θα ήταν σαν να μην υπήρχε εμπιστοσύνη της ευρωλίγκα προς την αξιοπιστία των ομάδων. Και κακά τα ψέματα, μόνο εμείς δίνουμε τόση βαρύτητα σε τέτοιου είδους σενάρια με υπόνοιες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να «μπολιαστούν» και οι υπόλοιποι με το μικρόβιο της συνωμοσιολογίας.