Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει με τον Σίνγκλετον

single propo

O Στέφανος Σύριγγας γράφει για τον «πολυθεσίτη» Κρις Σίνγκλετον, τον μεγάλο κίνδυνο που ελοχεύει ενόψει... ΣΕΦ, αλλά και τους υποψήφιους για να «κοπούν» από τον Αργύρη Πεδουλάκη


Η αλήθεια είναι ότι παίζει ασταμάτητα μπάσκετ από το περασμένο καλοκαίρι (πρώτα στην Λοκομοτίβ και μετά στην Α2 της Κίνας με την Ανχούϊ) και δεν έχει προλάβει να πάρει μιαν ανάσα. Μα η αλήθεια είναι πάλι ότι για τον Παναθηναϊκό Superfoods ο Σίνγκλετον θεωρείται ένα από τα πιο βασικά γρανάζια της μηχανής της ομάδας και έτσι καλώς ή κακώς θα πρέπει να μπει στα βαθιά νωρίς, νωρίς.


Ο 27χρονος Αμερικανός μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα που θα τεθούν στον Αργύρη Πεδουλάκη και στο τριφύλλι φέτος. Κατ' αρχάς είναι ένα πραγματικό πολυεργείο ή ένας πραγματικός πολυθεσίτης (αλλά σίγουρα όχι... ερημοσπίτης), αφού μπορεί να παίξει και στο “3” (εκεί έπαιζε στο ΝΒΑ) και στο “4” και στο “5” (στις θέσεις των ψηλών τον... μετακόμισε επιτυχημένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρσι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν).

Είναι εξαιρετικός αμυντικός, είναι δυνατός, έχει γρήγορα πόδια και μακριά χέρια, έχει έφεση στα κλεψίματα και τα κοψίματα και έτσι μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα χαρτιά της ομάδας στην άμυνα, να μαρκάρει ακόμα και κοντό και να αναχαιτήσει τα αντίπαλα πικ εντ ρολ.

Στην επίθεση μπορεί να δώσει λύσεις, ενώ σουτάρει και από μακρινή απόσταση, αλλά και από τα 6,75μ. Βέβαια, δεν έχει παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αλλά άμα τα είχε όλα θα ήταν ακόμα στο ΝΒΑ. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης με τον Σίνγκλετον είναι ότι πρέπει να τον βάλειάμεσα στο κλίμα, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να τον... κάψει. Ο κινητήρας του δουλεύει ασταμάτητα από πέρσι στο καλοκαίρι και έτσι ο Αμερικανός πρέπει να πάει για ένα διάστημα σε πιο χαμηλές και χαλαρές στροφές.


Ο κίνδυνος που ελοχεύει
Αυτό είναι απαραίτητο, αλλά περιέχει και ένα σημαντικό ρίσκο, καθώς πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να μείνει πιο πίσω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Και αυτό δεν το θέλουν με τίποτα οι πράσινοι και ο “Αρτζι” γιατί με το “καλημέρα” της σεζόν τους περιμένει η Ευρωλίγκα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ άρα ο Πεδουλάκης θέλει να έχει όλα του τα όπλα πανέτοιμα από το ξεκίνημα.

Οι 4 Αμερικανοί που θα πάνε Πειραιά
Για τον αγώνα του ΣΕΦ μάλιστα, το γεγονός ότι η ομάδα θα πάει στον Πειραιά μόνο με 4 Αμερικανούς (οι άλλοι 2 θα μπορούν να παίζουν στην Α1 με τους πράσινους από τον 2ο γύρο), αποτελεί ένα “μείον”. Από την άλλη, βέβαια δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Και μέσα σε όλα οι πράσινοι ήξεραν από την αρχή ότι θα γίνει έτσι αφού επέλεξαν να έχουν 6 Αμερικανούς στο ρόστερ τους, άρα έχουν κάνει το κουμάντο τους.

Οι... υποψήφιοι Φελντέιν, Νίκολς
Οσο για το ποιοι είναι οι δυο Αμερικανοί που θα πάνε για... “κόψιμο”, όλα δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή οι Φελντέιν, Νίκολς είναι οι βασικοί υποψήφιοι να δουν το ντέρμπι με τα πολιτικά.

Αν ένας... κλήρος πέσει στον Φελντέιν τότε αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα έχει πολλά “2άρια”, ο Τζέιμς υπολογίζεται για δεύτερος “άσος” μετά τον Νικ Καλάθη, ενώ ο Ρίβερς παίζει σε δυο θέσεις και πέρα από το “2” μπορεί να δώσει λύσεις και στο “3”.

Στους ψηλούς ο Γκιστ θα είναι ένα από τα φετινά σημεία αναφοράς των αμυντικών πλάνων του Πεδουλάκη και έτσι δεν κόβεται ούτε με αλυσοπρίονο, από την άλλη, υπάρχει ο Σίνγκλετον για τον οποίο τα... είπαμε παραπάνω.

Απόφαση, πάντως, δεν έχει βγει ακόμα. Ο Πεδουλάκης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει σε τι κατάσταση θα είναι οι Αμερικανοί στο ξεκίνημα κι αν φυσικά θα είναι όλοι... υγιείς και δεν θα έχουν τραυματισμούς και έτσι το θέμα της επιλογής της 4άδας των παικτών από τις ΗΠΑ που θα ριχτούν στην μάχη τη ΣΕΦ έχει πολύ ψωμί ακόμα.