Η πεταλούδα και η βροχή σε Κίνα και ΠΑΟ

bourou laboral1

Ο Στέφανος Σύριγγας κάνει... ντεμπούτο στο BasketNews και γράφει για τη θεωρία του χάους και τις συνέπειες από το ενδεχόμενο να ναυαγήσει η μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό!

Στο βιβλίο της περίφημης θεωρίας του χάους, υπάρχει σε περίοπτη θέση το ειδικό κεφάλαιο του “φαινόμενου της πεταλούδας”. Σύμφωνα με αυτό αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της και πετάξει στον Αμαζόνιο, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει μια αλυσίδα διαφορετικών φαινομένων και αντιδράσεων και να φέρει βορχή στην Κίνα. Στον Παναθηναϊκό ούτε με πεταλούδες ασχολούνται, ούτε με μετεωρολογικά φαινόμενα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το φαινόμενο της πεταλούδας ίσως να επηρρεάσει την ομάδα.

Διότι αν ο Μπουρούσης πετάξει τελικά προς το ΝΒΑ, τότε αυτό θα αλλάξει σίγουρα τις μεταγραφικές ισσορροπίες της ομάδας. Αν το τριφύλλι έκλεινε τον Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός θα είχε δυο... βαριά χαρτιά στο ”5”, Σίνγκλετον, Μπουρούση και θα χρειαζόταν να δώσει κάποια... ψιλά και να πάρει απλά ένα αναπληρωματικό “4-5άρι”.

Στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν θέλουν να δουν την μεταγραφή του Μπουρούση να χαλάει και την ίδια ώρα που ο 33χρονος σέντερ θα πετάει για το ΝΒΑ, στην ομάδα να ξεσπάει βροχή και το τριφύλλι να είναι χωρίς ομπρέλα. Ετσι έχουν προβλέψει για το ενδεχόμενο του ναυαγίου με τον Μπουρούση και έχουν ήδη σταντ μπάι τον Ιαν Βουγιούκα και θα τον κλείσουν αν ο Καρδιτσιώτης σέντερ προτιμήσει το ΝΒΑ.

Η λύση Βουγιούκα θα είναι και πιο οικονομική και αυτό θα δώσει στην ομάδα ένα έξτρα ποσό, το οποίο θα δαπανηθεί για την απόκτηση ενός “4-5ριού” με ηχηρό όνομα και μεγάλο κασέ τύπου Βίκτορ Κλαβέρ ή έναν πιο αθλητικό παίκτη τύπου Οκάρο Γουάιτ.

Το Plan Β είναι ήδη έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία κι εδώ γεννιέται το ερώτημα. Ποιο Plan δείχνει καλύτερο. Σίγουρα η προσθήκη ενός παίκτη σαν τον Μπουρούση αλλάζει επίπεδο την ομάδα. Από την άλλη, όμως, και η λύση Βουγιούκα έχει όχι ένα αλλά χίλια καλά.

Ο Βουγιούκας είναι ένας παίκτης με μακρύ κορμί, δυνατός, με ικανότητα στο πικ εντ ρολ μα και ένας φιλότιμος παίκτης και φυσικά παίκτης του προπονητή. Αν αποκτηθεί αυτός αλλά και ένα “4-5άρι” πρώτη γραμμής, τότε η απώλεια του Μπουρούση ισορροπείται και η φροντ λάιν του τριφυλλιού θα είναι εξίσου δυνατή. Αρα η ομάδα είτε στην μια περίπτωση είτε στην άλλη, θα διαθέτει μια γραμμή ψηλών ικανή να κάνει την διαφορά.