με την Νεφέλη Ευαγγελίτση

nef

Στο άκουσμα του ονόματος Νεφέλη Ευαγγελίτση, ίσως και να μην σας γίνει κάποιο «κλικ» με την πρώτη φορά. Ομως, από τη στιγμή που μιλάμε για μπάσκετ, αν το περιεργαστείτε ξανά, το μυαλό σας δεν γίνεται να μην πάει στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή στις ακαδημίες του Προμηθέα Χαλανδρίου...

Ναι καλά υποθέσατε... Το μήλο, έπεσε κάτω από το μηλιά και η 14χρονη Νεφέλη βαδίζει στα χέρια του πατέρα της, Μάικ Ευαγγελίτση, ο οποίος έχει γράψει τα δικά του χιλιόμετρα στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ ως παίκτης και -πλέον- συνεχίζει να τα γράφει και από την άκρη του πάγκου, προσπαθώντας να διδάξει τα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας στα μικρά παιδιά.

Εχοντας μεγάλο στόχο την υποτροφία στην Αμερική, η μαθήτρια του λυκείου και νυν παίκτρια της Δάφνης Αγίου Δημητρίου στο τμήμα των Κορασίδων, συστήνεται στο BasketNews και στη στήλη «Rookies». Και σίγουρα αναμένεται να απασχολήσει το γυναικείο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια...

Ονοματεπώνυμο: Νεφέλη Ευαγγελίτση
Ημερομηνία γέννησης: 14/5/2002
Υψος: 1.80
Θέση :4/5
Ομάδα: Δάφνη Αγίου Δημητρίου
Πρώην ομάδες: Πανιώνιος, Παναθηναϊκός

«Ως βασικό στοχο για την φετινή χρονια έχω την ατομική μου καλυτέρευση και την είσοδο μου στην Εθνική Ελλάδος στο τμήμα των Κορασίδων. Το μεγαλύτερο μου όνειρο και ταυτόχρονα ο βασικότερος στόχος μου είναι η υποτροφία που θέλω να πάρω στην δεύτερα λυκείου σε ενα μπασκετικο κολέγιο στην Αμερική» λέει αρχικά η Νεφέλε Ευαγγελίτση και συνεχίζει:

«Θαυμαζω πολύ τον Νίκο Γκάλη και τον Μάικλ Τζόρνταν. Η μεγαλύτερη μου επιτυχία έως τώρα είναι η Ανοδος στην Α' ΕΣΚΑΝΑ με την Δάφνη στο τμήμα των κορασίδων», ενώ στέκεται και στους ανθρώπους που την έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να την βοηθούν: «Στον Σταυρο Μεσσήνη οφείλω πολλά καθώς ηταν ο πρώτος προπονητης που μου σταθηκε σαν πατέρας σαν φίλος και σαν προπονητής.... Αυτός ήταν η αιτία που με έκανε να πεισμωσω και να βάλω τόσο υψηλούς στόχους! Θέλω επίσης να ευχαριστήσω παρα πολύ τον Θοδωρή Ορφανίδη ο οποίος μου στάθηκε επίσης πολύ και τον Μανώλη Καλυβιανακη πως είναι ο τωρινός μου προπονητης και είναι ο άνθρωπος που αγωνίζεται και πολεμάει στο πλευρό μου για να φτάσω στους στόχους που έχω βάλει. Πανω απο όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω την μητέρα μου η οποία μου έχει σταθει όσο κανένας άλλος! Ό,τι και αν καταφέρω το αφιερωνω σε αυτην!»

Όσο για τον πατέρα της «Ο λογος που αποφάσισα να ασχοληθω με το μπασκετ ήταν ο πατέρας μου Μάικ Ευαγγελιτσης..καθώς μεγαλωσα στα γήπεδα με μια μπάλα στα χέρια απο μωρό για να παρακολουθώ την καριέρα του..και έτσι όπως θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου σαν μωρο με μια μπάλα με βλέπω τώρα που αγωνίζομαι και παλευω για να κατακτήσω τους στόχους μου»!