Το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη

ΑΝΕΣΤ

Ο Άρης σήμερα στις 9 μ.μ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Αρμάνι για την 2η αγωνιστική της φάσης των "32" του Eurocup, ημερομηνία που συνέπεσε με την συμπλήρωση 49 ετών από το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι.

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ

Ήταν 12 Ιανουαρίου του 1967 όταν ο Άρης αντιμετώπιζε για το κύπελλο κυπελλούχων την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, παιχνίδι το οποίο έχασε με 101-71.

«Ο αγών διεξήχθη εις το δημοτικόν στάδιο του Τελ Αβίβ παρουσία έξι χιλιάδων φιλάθλων οι οποίοι γιουχάιζαν τους Έλληνας παίκτας από την αρχή ως το τέλος του αγώνος”, ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Μακεδονία”.

Στο δεύτερο ματς που έγινε στην Θεσσαλονίκη, ο Άρης κατάφερε να κερδίσει με 91-71.Ο Άρης είχε πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στο κύπελλο κυπελλούχων κατακτώντας την 2ης θέση στο πρωτάθλημα(πίσω από την ΑΕΚ) της σεζόν 1965-66.

Μέλη εκείνης της ομάδας που έπαιξαν στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη ήταν οι: Ιωαννίδης, Τσιτούρας, Κωσταντάρας, Μπουσβάρος, Παρίσης, Κατριός, Καλούδης, Αντωνακόπουλος , Χατζησταύρου, Πηγαδάς και προπονητής ο Ανέστης Πεταλίδης.