«Οδοστρωτήρας» Χάγκινς!

haggins1

Μπορεί να τα έκανε γυαλιά καρφιά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά το αποτέλεσμα αποδείχθηκε... ευεργετικό για τον ίδιο και την ομάδα του! Λίγο μετά το γκρέμισμα της μπασκέτας, ο Τζαμέλ Χάγκινς έσπρωξε την ομάδα του στη νίκη κόντρα στον Ενωση (64-61) και στην πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Αμερικανός σέντερ «κατεδάφισε» το καλάθι με ένα φοβερό κάρφωμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για αρκετή ώρα μέχρι να αντικατασταθεί η μπάσκετα! Στη συνέχεια το μομέντουμ ήταν υπέρ του ίδιου και της ομάδας του, αν και η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να αποδράσει με το διπλό από το «Nick Galis Hall».

Μάλιστα είχε προηγηθεί και με 55-51 έχοντας πραγματοποιήσει ένα σερί 10-0 χάρη στον Γιάννη Καλαμπόκη. Ο έμπειρος γκαρντ έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του μαζί με τους Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς, την ώρα που οι Ουόρεν δεν βρέθηκε στη μέρα του, ενώ ο Ανοσίκε ήταν ανέτοιμος για ένα τόσο μεγάλο ματς.

Το ματς είχε τον απόλυτο χαρακτήρα του ντέρμπι! Πολλές εναλλαγές στο σκορ, δυνατές άμυνες και η αγωνία στο κατακόρυφο. Στο τέλος η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν εκείνη που χαμογέλασε με τον Χάγκινς να κάνει... πράγματα και θαύματα, αφού εκτός από την... κατεδάφιση της μπασκέτας, είχε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι κοψίματα, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Ουότερς, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6, Τσούπκοβιτς 2, Γουάιτ 4, Ουότερς 10, Ζάρας 5, Χάγκινς 17 (10 ριμπ.), Κοέν 3, Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, ΜακΝιλ 9.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 5, Παπαντωνίου 7, Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 11, Σκραμπ 3, Μαυροκεφαλίδης 13, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Ουόρεν 4.

basketa1