Στον πηγαιμό για την 4άδα από τον "στρατηγούκο"

missas2

Η παραδοχή των διεθνών παικτών στο πρόσωπο και στις γνώσεις του Κώστα Μίσσα, μ΄ένα σύνθημα που έγραψαν στα αποδυτήρια του «Σινάν Ερντέμ», ίσως άργησε να έρθει, αλλά αποδείχτηκε περίτρανα, ότι η συνολική στάση του 64χρονου τεχνικού στις αλλοπρόσαλλες και επεισοδιακές συμπεριφορές που σημειώθηκαν εντός της Εθνικής και στους λεκτικούς διαξιφισμούς τους, ήταν απολύτως ενωτική.

Με τάσεις... «διακτινισμού» η Εθνική

ethniki imnos

Η ταχύτητα στο παιχνίδι της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας, ενόψει της διεκδίκησης πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δίνει την αίσθηση ότι οι παίκτες μπορεί και να «διακτινιστούν», ειδικά στο transition και την μεταφορά της μπάλας από την αποτελεσματική άμυνα στην επίθεση.

Ετοιμος για ιστορικό άλμα

panionios celeb

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Πρώτον κρατούμενο: Δυο, μόλις, χρόνια μετά το λίαν εκδικητικό «αντίο» του Λιανού στον Πανιώνιο και την χρονιά της «βύθισης» στην Β’ Εθνική κατηγορία από τον… εκκαθαριστή, Σταμούλη, ο Πανιώνιος προσέλκυσε επενδυτή. Tον εφοπλιστή  Ίωνα Βαρουξάκη και βάζει πλώρη για την πορεία πρωταθλητισμού που στοχεύει να κάνει στην Α2 κατηγορία.

Kαλός... «πολίτης», Δημήτρη - «Κeep... winning», Βασίλη!

Diamant Span Game4

Ο Γιώργος Βαλαβάνης γράφει για το «καλύτερο τανγκό απο τους δυο καλλιτέχνες του ελληνικού μπάσκετ» που έκαναν «κουρελόχαρτα τις αμέτρητες ανακοινώσεις των δύο ΚΑΕ», ενώ συγκρίνει την τελευταία φάση με το... μονό των Γκάλη-Γιαννάκη στο ματς Ιωνικού-Αρη...

Ίδια αιτία, σοφότερη απόφαση

146401887369346

 Ο Γιώργος Βαλαβάνης γράφει για την σωστή απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μην επαναλάβει την προ 20ετίας κίνηση του πατέρα του, ο οποίος δεν είχε «κατεβάσει» τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στον τελευταίο τελικό της σεζόν 1992-93.

Οι «ρίζες» του Πανιωνίου έδειξαν τον δρόμο

panionios celeb

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Στην μνήμη του Μάκη Δενδρινού, λοιπόν, αφιερώθηκε ο τίτλος του πρωταθλητή της Β’ Εθνικής και η άνοδος του Πανιωνίου στην Α2 κατηγορία και πέραν των λίγων και πιστών στην ομάδα μπάσκετ που τους ανήκουν ποσοστά αυτής της επιτυχίας, δεν υπήρχε άλλη δικαιότερη αφιέρωση για την αρχή της επιστροφής του “Ιστορικού” στην θέση που είχε για 34 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.

Ο νέος «Τσάρος» είναι Έλληνας!

itoydis

Aπό τον Ετορε Μεσίνα και τον Θοδωρή Παπαλουκά, μέχρι τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Βικτόρ Κριάπα, πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια για την ΤΣΣΚΑ, ώστε από χθες το βράδυ, η πιο ακριβή ομάδα της τελευταίας 15ετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τι έκανες στον «πόλεμο», Πάτρικ;

bau vasilako

Για όσους πίστευαν (και στην Ελλάδα μπορεί να σχηματίζουν πλειοψηφία) ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ύστερα από 30 και πλέον χρόνια παρουσίας και διοίκησης του ελληνικού μπάσκετ και οκτώ χρόνων σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, θα έλεγε μόνο “yes” στην FIBA και στον γενικό γραμματέα της, Πάτρικ Μπάουμαν για την διαμάχη με την Ευρωλίγκα, ίσως και να αιφνιδιάστηκαν από την επιστολή των 13 σημείων που απέστειλε και δημοσιοποίησε.

Σπουδαίος παίκτης, όχι προπονητής

sasa

Στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή που διανύει τον τέταρτο χρόνο της στον Παναθηναϊκό, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελεί τον τέταρτο προπονητή που δεν στεριώνει στον πάγκο, απομακρύνεται από την δίοικηση, πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου και πλέον αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

Στην δημοκρατία υπάρχουν νόμοι

fiba GL

«Έλα, μωρέ ποιά FIBA, τώρα;» μπορεί να αναρωτηθούν απαξιωτικά και ειρωνικά, όσοι πίστευαν ότι η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ είναι αδύναμη, ανίσχυρη, ταπεινωμένη και ηττημένη, απέναντι στο «μαγαζί-γωνία» που έχει στήσει η Ευρωλίγκα, τα 15 τελευταία χρόνια και δεν πρόκειται να αντιδράσει, μέσω των εθνικών ομοσπονδιών για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη και υπογεγραμμένη θέση της λίγκας τους.