Ανέλαβε τον Δούκα ο Συμεωνίδης!

simeonidis

Ο Σάββας Συμεωνίδης θα είναι τελικά ο επόμενος προπονητής του Δούκα, αφού συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας αντικαθιστώντας τον Μάριο Γούναρη. 

Αναλυτικά:

«Η Διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Σάββα Συμεωνίδη. Στα 46 του χρόνια (9/12/1969), έχει κάτσει στους πάγκους εννέα ομάδων και έχει πανηγυρίσει πέντε ανόδους.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1999 από τον Εθνικό Ελληνορώσων, ομάδα που την οδήγησε από την Γ' ΕΣΚΑ στην Β'. Από το 2000 έως το 2003 ήταν προπονητής στον Αθηναϊκό με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α' ΕΣΚΑ (2002) για να ακολουθήσει η Ηλιούπολη και νέα άνοδος το 2005 από την Α'ΕΣΚΑ στην Γ' Εθνική κατηγορία. Την σεζόν 2006-2007 ήταν προπονητής στην Δάφνη (Α2) αλλά στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε για να πάει στον Γκυζιακό (Γ΄Εθνική). Εκεί έμεινε ως τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008 για να βρεθεί στην συνέχεια στον Αρδηττό (Γ' Εθνική). Την περίοδο 2008-2009 διετέλεσε τεχνικός στον Α.Σ. Παπάγου για να ακολουθήσει μία τριετία (2010-2013) στον Χολαργό με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Β΄Εθνική το 2012. Το 2013 επέστρεψε στον Α.Σ. Παπάγου για να τον οδηγήσει στην Β΄Εθνική κατηγορία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Α.Σ.Ε.Δ.ο Σάββας Συμεωνίδης τόνισε πως "είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμένα να κάθομαι στον πάγκο του Α.Σ.Ε.Δούκα, ενός σωματείου με πολύ καλό όνομα λόγω της υγείας που αποπνέει σε όλα τα επίπεδα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν γι΄αυτή την θέση. Αγωνιστικά, η ομάδα αποτελείται από εξαιρετικούς αθλητές, έχει αποδώσει πολύ καλό μπάσκετ και νομίζω, εντελώς συμπτωματικά δεν έχει κάνει μία με δύο νίκες ακόμα έτσι ώστε να βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία".

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας λέγοντας: "Στόχος μας είναι η παραμονή στην δύσκολη αυτή κατηγορία αλλά και να αποδίδουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε κάθε βδομάδα να παρουσιάζουμε βελτίωση, να δείχνουμε διαρκώς το καλό μας πρόσωπο εντός του παρκέ".

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στο ντεμπούτου κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου (28/11, 17:00 Δαϊς): "Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Α2. Το έργο μας σαφέστατα και θα είναι δύσκολο καθώς ο Φάρος είναι αήττητος και κερδίζει τα παιχνίδια με μεγάλη διαφορά, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να παλέψουν για το καλύτερο».