• NBA
  • Posted

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας (vids)

Οι Γουόριορς ήδη ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση ομάδας στο ξεκίνημα του ΝΒΑ (1948-1949 Ουάσινγκτον Κάπιταλς, 1993-1994 Χιούστον Ρόκετς) με 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι η ομάδα του Λουκ Γουόλτον (απόντος Στιβ Κερ που αναρρώνει), μπορεί να σπάσει το ρεκόρ των θρυλικών Μπουλς του 1996, που τέλειωσαν τη regular season με 72 νίκες και 10 ήττες.

 

Το πρόσωπο της εβδομάδας

Στεφ Κάρι: Για άλλη μια φορά ο Κάρι δεν μας αφήνει να κοιτάξουμε κανέναν άλλον παίκτη στη λίγκα. Οι Γουόριορς την εβδομάδα που μας πέρασε έκαναν 4 νίκες και ο 26χρονος σουπερστάρ τους, σημείωνε 30,8 πόντους, μοίραζε 6 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και μάζευε 5,5 ριμπάουντ. Στο παιχνίδι με τους Λέικερς απόψε στην Oracle Arena ο Κάρι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, κάνοντας τους φετινούς Γουόριορς την ομάδα με το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Η δήλωση της εβδομάδας

O Κρίσταπς Πορζίνγκις εντυπωσάζει με τη φανέλα των Νικς. Στο παιχνίδι απέναντι στους Ρόκετς ηγήθηκε της ομάδας του Ντέρεκ Φίσερ με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 τάπες (!) και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 107-102. Ο Καρμέλο Άντονι μετά τον αγώνα δήλωσε για τον Λετονό συμπαίκτη του: "Έκανε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι απόψε. Γίνεται καλύτερος σε κάθε παιχνίδι. Υπήρχε προβληματισμός από πολλούς που δεν τον ήξεραν. Ο κόσμος δεν ήξερε τι να περιμένει από αυτόν. Κανείς δεν τον είχε δει πριν και όλοι ήταν δυσαρεστημένοι που οι Νικς τον επέλεξαν στα ντραφτ."

 Οι Έλληνες του ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι Μπακς είχαν μόνο μία νίκη την εβδομάδα που μας πέρασε, όμως ο Αντετοκούνμπο κατάφερε να κάνει προσωπικό ρεκόρ σε πόντους (33), στην ήττα τους από τους Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Έλληνας φόργουορντ συνεχίζει να έχει πολύ καλούς αριθμούς στην τρίτη του σεζόν στον "μαγικό" κόσμο του ΝΒΑ με 17,5 πόντους και 6,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Κώστας Κουφός: Με 10,2 πόντους ανά παιχνίδι την εβδομάδα που μας πέρασε ο Κώστας Κουφός συνεχίζει να αποτελεί έναν πολύ καλό ρολίστα για την ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς. Στη μοναδική τους νίκη τις τελευταίες μέρες, απέναντι στους Μάτζικ, ο Κουφός σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ

Κώστας Παπανικολάου: O Έλληνας σμολ- φόργουορντ δεν πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής στα τελευταία 4 παιχνίδια των Νάγκετς. Tο μοναδικό παιχνίδι στο οποίο σκόραρε ήταν αυτό απέναντι στους Πέλικανς όπου πέτυχε 4 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 115-98.

TOP-10

 Απολαύστε τις καλύτερες φάσεις της εβδομάδας.