Παππάς: «Μου αρέσει ο... Παππάς»

pappas kolegio

Στη διάθεση των μαθητών του Pierce College τέθηκε ο Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και έδωσε... ενδιαφέρουσες απαντήσεις! 

«Να πάω στον Ολυμπιακό; Το θεωρώ αδύνατο. Τρία χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και από το περιβάλλον και από τους ανθρώπους. Δεν έχω κανένα λόγο να πάω πουθενά αλλού» ανέφερε σε σχετική ερώτηση! Όσο για η συνέχεια; 

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του επόμενο ηγέτη του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, το επόμενο καλοκαίρι: «Ο Διαμαντίδης είναι τεράστιος αθλητής. Απολαμβάνω κάθε προπόνηση μαζί του. Θα ήταν ευχής έργο για εμένα να βαδίσω στα χνάρια του,. Αλλά αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να «χτίσω» το δικό μου… μονοπάτι. Δε συμφωνώ με αυτό που λες ότι είμαι ο επόμενος ηγέτης».

Για την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα: «Ο Σπανούλης έχει καταφέρει πάρα πολλά στην καριέρα του. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα πότε πρέπει να αποχωρήσει. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά να αναπληρώσουν το κενό και να συνεχίσουν έτσι την καλή πορεία της Εθνικής που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια».

Για τον αγώνα της Πέμπτης (08/10) με τον Ολυμπιακό: «Δυστυχώς λόγω του τραυματισμού μου δεν θα είμαι σε θέση να παίξω. Ελπίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να νικήσουμε. Παναθηναϊκός είμαστε και πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Είτε παίζουμε στο ΣΕΦ, είτε αλλού. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Είναι ιδιαίτερο ματς, καθώς θα είναι το πρώτο και για τους δύο, αλλά έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το είδωλο που είχε στα παιδικά του χρόνια: «Όπως όλα τα παιδιά έχουν κάποιους παίκτες που θαυμάζουν. Εμένα μου άρεσε ο Μποντιρόγκα, αλλά αυτή τη στιγμή μου αρέσει ο… Παππάς πολύ».

Για τον πιο δύσκολη αντίπαλο που έχει συναντήσει στην καριέρα του: «Τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα θεωρώ ότι η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν η περσινή ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για το πώς μπορείς να συνδυάσεις αθλητισμό και σχολείο: «Δεν είναι εύκολο. Αλλά τελειώνοντας το σχολείο μέχρι την επόμενη μέρα έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου. Μεθοδική δουλειά χρειάζεται. Σου μιλάω από την εμπειρία μου. Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να διαβάζεις σωστά και να είσαι.. πιστός στην προπόνηση».

Για την άποψή του για τις μεταγραφές της ομάδας: «Πήραμε πολλούς καλούς και ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολλοί. Θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι».

Για το ποια ήταν η πιο καλή στιγμή της καριέρας του: «Από προσωπικές διακρίσεις δεν έχω κάτι να θυμάμαι. Πιο ιδιαίτερες στιγμές με τον Παναθηναϊκό. Η νίκη με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, πέρσι, ήταν η πιο όμορφη για εμένα. Μακάρι κάποια στιγμή να πάρουμε και ένα ευρωπαϊκό με την ομάδα».

Για τις θυσίες που πρέπει να κάνει ένας αθλητής σε νεαρή ηλικία: «Χρειάζεται να θυσιάσεις κάποια πράγματα που θέλουν να κάνουν τα νέα παιδιά. Πολλά από αυτά δε τα γεύτηκα ιδιαίτερα μιας και οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες. Μου έλειψαν, αλλά αν αργότερα τα καταφέρετε η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Για τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του και το… άμεσο όνειρό του: «Η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου, μέρος του παιχνιδιού. Μαθαίνεις να ζεις με αυτά. Όταν είσαι σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό στόχος είναι πάντα η κορυφή. Μακάρι να πάρουμε φέτος να πάρουμε το έβδομο».

Για το ξεκίνημα της καριέρας του: «Εγώ ξεκίνησα κάνοντας το χόμπι μου. Οι δικοί μου είδαν ότι έχω ιδιαίτερο ταλέντο και μπορώ να το υποστηρίξω. Τις προτεραιότητες σου και τι να κάνεις και σου αρέσει. Ούτε σε αυτή την ηλικία είναι αργά. Αν θέλετε να το ακολουθήσετε κάντε το. Να έχετε θέληση και πίστη. Στο χέρι σας να τα καταφέρετε».

Για τις εκδηλώσεις του American College of Greece στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Είναι πολύ όμορφο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Πέρα από τη σωματική υγεία που σας παρέχει ο αθλητισμός και η πνευματική υγεία είναι κάτι που είναι αναγκαίο. Και αυτό σας το χαρίζει ο αθλητισμός. Από εκεί και πέρα αυτή η ιδιαίτερη μέρα είναι υπέρτατη τιμή το να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όχι να διακρίνεσαι. Απλά να συμμετέχεις. Μακάρι να φτάσετε. Κι εγώ αυτό θέλω. Μακάρια να γίνει το καλοκαίρι του 2016. Να είστε σίγουροι ότι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ότι καλύτερο για την καριέρα ενός αθλητή».