Ο μικρός και η ιστορία με τον Στιβ

Το πιο εύκολο πράγμα για τον Νίκο Δίπλαρο, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δήλωσή του «σκαλοπάτι η ΑΕΚ για να παίξω αργότερα στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό» και ενόχλησε τόσο πολύ  τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς θα ήταν η αναδίπλωση.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του και να έριχνε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη. Αυτό τα έργο άλλωστε το έχουμε δει αρκετές φορές από αθλητές που ανασκεύασαν εκ των υστέρων τα λεγόμενά τους και έπεσαν στα μαλακά.

Ο μικρός όμως δεν ακολούθησε την τακτική της κυβίστησης για να αναστρέψει την εικόνα και να μη χάσει το συμβόλαιό του με την ομάδα. Είχε το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει από την ΑΕΚ συγνώμη. Όπως εξέφρασε, με την ειλικρίνεια και την αυθορμησία της ηλικίας του, τους οραματισμούς σχετικά με την καριέρα του, έτσι έμεινε και σ΄ αυτά που δήλωσε. Έστω κι αν του στοίχισε την παραμονή του στην ΑΕΚ, που γα επικοινωνιακούς λόγους έκρινε αναγκαία τη λύση της συνεργασίας.

Η αντρίκια συμπεριφορά του Νίκου Δίπλαρου, που δείχνει ότι είναι ένα παιδί με αρχές και αξίες και σίγουρα θα βρει άλλες μεγάλες ευκαιρίες, μου θύμισε μία παλιά ιστορία με πρωταγωνιστή τον Στιβ Γιατζόγλου στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Το οικονομικό πρόβλημα με τους Ελληνοαμερικανούς του Ολυμπιακού ήταν έντονο και έπρεπε να λυθεί σε Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Ο Στιβ που ήταν παρών, έδωσε τις λεπτομέρειες της ΓΣ στον δημοσιογράφο Άγγελο Βουτσέλη, για λογαριασμό της εβδομαδιαία εφημερίδα «ΜΠΑΛΑ» (αδελφάκι της Αθλητικής Ηχούς).

Την Τρίτη που δημοσιεύτηκε το «ρεπορτάζ» του παίκτη μαζί με δηλώσεις του, προκάλεσαν  διοικητική αναστάτωση στον Ολυμπιακό και αμέσως κλήθηκε σε απολογία. Οι διοικούντες πίστευαν ότι ο Γιατζόγλου θα έβαζε την «ουρά στα σκέλια» και με αυστηρό ύφος αφού τον επέπληξαν, του ζήτησαν να πάρει πίσω αυτά που είχε δηλώσει.

Ποιος είδε τότε τον Στιβ και δεν φοβήθηκε. «Έχω μάθει στη ζωή μου να μένω πίσω απ΄ αυτά που λέω και δεν  παίρνω τίποτα πίσω» είπε θιγμένος και βούτηξε οργισμένος ένα κόκκινο τηλέφωνο (από εκείνα της εποχής που δέχονταν κέρμα) το πέταξε κάτω και έφυγε από την αίθουσα.

Η παλληκαρήσια στάση του Στιβ εκτιμήθηκε τότε απ΄ όλους. Έτσι και τώρα η ντομπροσύνη του 18χρονου Νίκου Δίπλαρου, μέσα από τις δηλώσεις μετά την απολογία του, τον ανεβάζει στην υπόληψη  όλων. Μπράβο μικρέ…