Σλούκι... γιοκ!

slouki

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν κατάφεραν να πείσουν τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος αποχαιρετά τον Ολυμπιακό. "Φεύγω, αλλά όχι για οικονομικούς λόγους", είπε. Στο στόχαστρο πλέον ο Νίκος Ζήσης!

Αυτή τη φορά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ρελάνς, όπως είχαν κάνει πρόπερσι με τον Βασίλη Σπανούλη. Παρότι η συνάντησή τους με τον Κώστα Σλούκα το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν μαραθώνια (άγγιξε τις 4 ώρες) και παρά το ότι λίγο πριν αρχίσει είχε διαρρεύσει η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός θα ανέβαζε κατά 35% την οικονομική προσφορά του προς τον παίκτη, δίνοντάς του παράλληλα και την διάρκεια στο συμβόλαιο που αυτός ήθελε, εντούτοις δεν κατάφεραν να τον πείσουν να μείνει.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Σλούκας βγήκε από τα γραφεία της πλατείας Κλαυθμώνος και αποχωρώντας είπε: "Δεν θα μείνω". Πρόσθεσε μάλιστα πως "οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί". Αποχαιρέτησε κατ' αυτό τον τρόπο τον Ολυμπιακό μετά από 7 συναπτά έτη, δύο κούπες Ευρωλίγκας και δύο πρωταθλήματα (με ένα διάλειμμα ενός μόνο έτους στο ξεκίνημα αυτής της επταετίας, οπότε είχε δοθεί δανεικός στον Άρη) και επιβεβαίωσε πως αυτό που κυρίως ήθελε για να μείνει ήταν μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής και πιο πρωταγωνιστικός ρόλος στο παιχνίδι της ομάδας. Κάτι που προφανώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όσο κι αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να του εγγυηθεί.

Έτσι ο Κώστας Σλούκας ανοίγει πλέον πανιά για την Κωνσταντινούπολη και τη Φενερμπαχτσέ, που έτσι κι αλλιώς του είχε κάνει καλύτερη οικονομικά πρόταση ακόμα και από την βελτιωμένη των "ερυθρόλευκων". Ο δε Ολυμπιακός καλείται πλέον να βρει τον αντικαταστάτη του και δεν αποκλείεται καθόλου, ίσα ίσα οι ενδείξεις σε αυτό συνηγορούν, να στραφεί σε έναν άλλον παίκτη της Φενερμπαχτσέ, τον Νίκο Ζήση!

Ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ δεν είναι εύκολο να φύγει από τη Φενέρ εφόσον τον θέλει ο Ομπράντοβιτς (που φαίνεται να τον θέλει), όμως απο την άλλη πλευρά ενδεχόμενος ερχομός του στον Ολυμπιακό εμφανίζει την πολύ δελεαστική γι' αυτόν προοπτική να παίξει μαζί με τον κολλητό και κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη. Σε αυτό κυρίως ποντάρουν οι "ερυθρόλευκοι", που σκοπεύουν πλέον να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πάρουν τον Ζήση, αφού, εκτός των άλλων, θέλουν να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον συσχετισμό Ελλήνων και ξένων που υπάρχει στο ρόστερ. Κι αφού φεύγει Έλληνας, πρέπει να έρθει Έλληνας...