Του Αγίου Γεωργίου!

printe barca

Ο απίστευτος Γιώργος Πρίντεζης με μια τρομακτική τρίποντη βόμβα στην εκπνοή έστειλε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη για το φάιναλ φορ! Με αυτό το τρίποντοι οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 71-68 την Μπαρτσελόνα και την πέταξαν έξω με συνολικό σκορ 3-1!

Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα παίζοντας άμυνα με αλλαγές σε όλα τα σκριν, που προβλημάτισε την Μπαρτσελόνα, και παίρνοντας δύναμη από τον ενθουσιασμό των κατάμεστων κερκίδων του ΣΕΦ. Πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή (11-8 στο 6'), καθώς ο Χάντερ κέρδισε κάποιες μάχες μέσα στις ρακέτες, αλλά οι αλλαγές του Πασκουάλ βοήθησαν την Μπαρτσελόνα να ξεκολλήσει επιθετικά. Ο Πλάις θωράκισε καλύτερα την άμυνα μέσα στη ρακέτα και στην επίθεση ο Αμπρίνιες και ο Όλεσον με τα συνεχόμενα τρίποντά τους έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 17-13 στο 9' και 17-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Σφαιρόπουλος προσπάθησε κι αυτός με συνεχόμενες αλλαγές να φρεσκάρει την ομάδα και να βρει ένα αποδοτικό σχήμα ειδικά στην επίθεση, όπου το πρόβλημα ήταν η μεγάλη αστοχία, ειδικά απο την περιφέρεια (1/9 τρίποντα στο πρώτο μέρος). Ο Σλούκας βοήθησε κάπως, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες, ενώ και ο Σπανούλης ήταν μάλλον εγκλωβισμένος στην πολύ καλή άμυνα της Μπαρτσελόνα κι εκτός από ένα τυχερό τρίποντο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά.

Αυτό που κρατούσε όρθιο τον Ολυμπιακό ήταν η καλή άμυνά του, παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε όταν ο Τόμας μπήκε στον αγώνα με εντολή να πάει στη δύναμη τα πιο αδύναμα "τριάρια" του Ολυμπιακού. Από το 16' και μετά όμως, όταν ο Ναβάρο επανήλθε στο παρκέ, η Μπαρτσελόνα ξεκόλλησε. Με πέντε πόντους του αρχηγού της και βοήθεια και από τον Τόμιτς μέσα στη ρακέτα έτρεξε ένα σερί 12-4 σε αυτό το διάστημα και προηγήθηκε με 37-29 στο ημίχρονο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που είχε ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 39-29 και διατήρησε τη διαφορά στα επίπεδα των 8-10 πόντων για τουλάχιστον πέντε λεπτά ακόμα, καθώς ο Τόμιτς είχε βρει χώρο στη ρακέτα του Ολυμπιακού και δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Από την άλλη ο Σπανούλης ήταν εξουδετερωμένος από τον Σατοράνσκι και οι "ερυθρόλευκοι" έμεναν όρθιοι από ορισμένες ηρωικές ενέργειες του Μάντζαρη, αλλά κυρίως τον Πετγουέι. Τα τρίποντα του Αμερικανού επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να διατηρήσει την επαφή του με το σκορ και όταν ο Πασκουάλ απέσυρε τους Τόμιτς και Ναβάρο, να καλύψει τη διαφορά και να επιστρέψει. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το επιθετικό ξύπνημα του Σπανούλη, που είχε ως αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να λήξει ισόπαλη 50-50.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι (55-55, 35’ & 61-62, 38’), όμως η Μπαρτσελόνα στο τελευταίο δίλεπτο βρήκε πόντους από τη γραμμή των βολών, ο Πέτγουεϊ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και το σκορ έγινε 61-65 (74’’ πριν τη λήξη). Οι Πειραιώτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, ακολούθησαν τρίποντο του Μάντζαρη, κλέψιμο του Λαφαγέτ και κάρφωμα του Πρίντεζη για το 66-65 (41’’ πριν τη λήξη). Ο Ναβάρο με 2/2 βολές έκανε το 66-67, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης με προσωπική ενέργεια ευστόχησε για το 68-67. Ο Ναβάρο έβαλε μόνο μία βολή ισοφαρίζοντας 68-68 5'' πριν από το φινάλε και η τελευταία επίθεση ανήκε στον Ολυμπιακό.

Ο Σπανούλης τα βρήκε σκούρα από την άμυνα της Μπαρτσελόνα, ο Σλούκας πήρε την μπάλα στην κορυφή της ρακέτα και καθώς όλη η άμυνα έκλεισε, έβγαλε την μπάλα στον Πρίντεζη. Αυτός δεν είχε περιθώριο να το σκεφτεί. Σηκώθηκε, σούταρε, μπήκε! Ο Ολυμπιακός νίκησε 71-68 και πάει Βαρκελώνη!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 8 (2), Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 5 (1), Χουέρτας 2, Αμπρίνες 11 (2), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνκσι 12 (1), Πλάις 4, Τόμας 4, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 13