Κολοσσός και... τρίποντος!

kolossostrikala

Με ένα εκπληκτικό μπαράζ τριπόντων ο Κολοσσός πέρασε και από τα Τρίκαλα νικώντας με 94-87 και φλερτάρει με την πρώτη εξάδα! Δύσκολη νίκη για το Ρέθυμνο, εύκολες για ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ.

Στα Τρίκαλα ο Κολοσσός έδωσε συνέχεια στο σερί των εξαιρετικών εμφανίσεών του και με τη νέα νίκη του (94-87) αποκτά σοβαρές ελπίδες για μια θέση στην πρώτη εξάδα. Παρά το ότι ο Ουότερς αυτή τη φορά έμεινε άποντος (μοίρασε όμως 7 ασίστ), η ομάδα από τη Ρόδο βρήκε λύσεις από τους άλλους παίκτες της, τέσσερις εκ των οποίων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, και κυρίως από το περιφερειακό σουτ τους. Ο Κολοσσός τελείωσε τον αγώνα με 16/25 τρίποντα, ο δε Τζάστιν Ρόμπινσον, που ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου, είχε 5/6. Τα τρίποντα ήταν αυτά που επέτρεψαν στον Κολοσσό να διατηρεί το προβάδισμά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εμπόδισαν τα Τρίκαλα να γυρίσουν το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τσούπκοβιτς και στο δεύτερο μέρος, που βρήκαν κάπως το χέρι τους, προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά οι Λίντεν, Στεφανίδης, Σμιθ βοήθησαν αποφασιστικά τον Ρόμπινσον στην επίθεση και διασφάλισαν τη σπουδαία νίκη του Κολοσσού. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Ρέθυμνο η τοπική ομάδα πέτυχε την πέμπτη νίκη της στα τελευταία επτά παιχνίδια, αλλά είδε κι έπαθε μέχρι να καταβάλει την αντίσταση της Κηφισιάς (63-58). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-0 στο ξεκίνημα και είχαν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όμως έκαναν πάρα πολλά λάθη (τελείωσαν τον αγώνα με 23, ενώ είχαν 14 στο πρώτο μέρος) κι αυτό επέτρεψε στο Ρέθυμνο να συνέλθει και να διατηρήσει την επαφή του με σκορ. Όταν μάλιστα στο δευτερο ημίχρονο ο Κουμπούρας και ο νεοαποκτηθείς Χόλις συνδέθηκαν με το καλάθι, η ομάδα από την Κρήτη πέρασε μπροστά. Στο τελευταία δεκάλεπτο μάλιστα προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 10 πόντων, ενώ στο 37' ήταν μπροστά με 58-50. Τότε ήταν που η Κηφισιά εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή της, εκμεταλλευόμενη και τα μαζεμένα λάθη που έκανε κυρίως ο Κάνσιλ από τη μεριά των γηπεδούχων. Με αφετηρία ένα τρίποντο του Ντέιβις και με προσπάθειες του Μαυροειδή, αλλά κι ένα καλάθι του Λιακόπουλου η Κηφισιά πλησίασε 60-58 ενώ απέμεναν 13'' για το τέλος, όμως στη συνέχεια οι βολές του πολύ καλού Χόλις και ένα άστοχο τρίποντο του Σάιλας έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ρεθύμνου. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον ελλιπή και ντεφορμέ Απόλλωνα και νίκησε εύκολα με 68-46. Η ομάδα από την Πάτρα είχε μεν τον νεαοποκτηθέντα (και θετικό) Σιγκούνα, δεν είχε όμως τους Γκαλογουέι και Πεν και καθώς ήταν ξανά τραγικά άστοχη, δεν μπόρεσε να προβάλει καμία αντίσταση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε από νωρίς με μεγάλη διαφορά (23-8) και στη συνέχεια τη διατήρησε παίζοντας στο ρελαντί και ελέγχοντας απλώς το ρυθμό. Μαργαρίτης, Κάρτερ στο πρώτο μέρος και Λάνγκφορντ, Τσόχλας στο δεύτερο ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από τον "δικέφαλο". Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ ήταν ανώτερος, νίκησε με τον Πανελευσινιακό με 76-61 και πρακτικά τον καταδίκασε σε υποβιβασμό. Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα από τη Δράμα επέβαλε πλήρως το ρυθμό της με τον Παπαμακάριο να οργανώνει και τους Ζάρα, Όντομ να εκτελούν και έφτασε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 23 πόντων (52-29 στο 26'). Στην τελευταία περίοδο χαλάρωσε λίγο και έδωσε τη δυνατότητα στον Πανελευσινιακό να αποκτήσει ελπίδες όταν χάρη στα τρίποντα του Μίτροβιτς μείωσε 60-51, αλλά αμέσως μετά ο Παπαμακάριος με δικό του τρίποντο ανάγκασε τους συμπαίκτες του να σοβαρευτούν και να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.