Νέλσον απόντος

demarcusnel

Χωρίς τον Ντεμάρκους Νέλσον ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Τελ Αβίβ, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι (21.45-Novasports 2) αναζητώντας μια νίκη, που θα τον φέρει κοντά στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου του.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για το Ισραήλ χωρίς τους τραυματίες ΝτεΜάρκους Νέλσον (τενοντίτιδα στο γόνατο) και Γιώργο Παπαγιάννη (θλάση στον τετρακέφαλο), οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα.

Πριν την αναχώρηση για το Τελ Αβίβ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο 21χρόνος γκαρντ του Παναθηναϊκού επισήμανε ότι: «Σίγουρα η Μακάμπι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό τα λέει όλα. Και ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Παλεύουμε πάντα για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και στο Τελ Αβίβ».

Σε ερώτηση για το εάν οι «πράσινοι» θα έχουν έξτρα κίνητρο αύριο καθώς ενδεχόμενη νίκη θα τους φέρει κοντά στην κατάληψη της δεύτερης θέσης, ο Μποχωρίδης απάντησε ότι: «Έχουμε έξτρα κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι καθώς είναι στόχος μας η δεύτερη θέση. Το βέβαιο είναι, ωστόσο, ότι κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε καν σκεφτόμαστε το ματς του πρώτου γύρου καθώς είναι πολύ μακριά.  Η Μακάμπι προέρχεται από μια εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση. Θα παρουσιαστεί υποψιασμένη στο παιχνίδι και θα κάνει τα πάντα για τη νίκη, όπως και εμείς».

Ο Έι Τζέι Σλότερ, ο 28χρόνος Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, δήλωσε ότι η απουσία του Νέλσον θα καλυφθεί με ομαδική προσπάθεια: «Ο ΝτεΜάρκους είναι πολύτιμος για εμάς παίκτης σε άμυνα και επίθεση. Όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε το κενό του και να πάρουμε τη νίκη».

«Είναι πολύ σημαντικό το κίνητρό μας», σημείωσε ο Σλότερ για τον αυριανό αγώνα και τόνισε: «Θέλουμε την πρώτη ή τη δεύτερη θέση για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε τη νίκη και να πλησιάσουμε το στόχο».

Ο 28χρόνος Αμερικανός γκαρντ, επίσης, σχολίασε για την Μακάμπι ότι: «Είναι πολύ καλοί στον αιφνιδιασμό. Τους αρέσει να τρέχουν το γήπεδο, ενώ παράλληλα παίζουν επιθετική άμυνα». «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας ώστε να τα καταφέρουμε», παρατήρησε ο Σλότερ.