Βόμβα ΑΣΕΑΔ στο Κύπελλο!

paoosfp batista

Το ΑΣΕΑΔ έκανε πάλι το θαύμα του! Παραμονή των ημιτελικών του Κυπέλλου αποφάσισε να στείλει πίσω στον αθλητικό δικαστή την προ διμήνου ένσταση του Ολυμπιακού για να τη δικάσει και τινάζει όλο το Κύπελλο στον αέρα!

Πριν από περίπου δυόμισι μήνες ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του προημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 77-76 και είχε προκριθεί στον ημιτελικό), επειδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αν και τιμωρημένος, βρισκόταν μέσα στο γήπεδο. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει την ένσταση αυτή ως απαράδεκτη. Είχε, δηλαδή, αρνηθεί να τη δικάσει στην ουσία της επικαλούμενος τυπικούς λόγους ακυρότητάς της. Ο Ολυμπιακός, ως είχε δικαίωμα, προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ.

Κι αφού άφησε να περάσουν δύο ολόκληρους μήνες και να φτάσουμε στην παραμονή των ημιτελικών του Κυπέλλου, το ΑΣΕΑΔ έβγαλε απόφαση. Τι αποφάσισε; Να στείλει πίσω την ένσταση στον αθλητικό δικαστή ώστε να την δικάσει στην ουσία της! Και τινάζει όλο το Κύπελλο στον αέρα!

Γιατί; Κατ' αρχάς διότι, όπως είναι ευνόητο, ο ημιτελικός της Δευτέρας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού θα πρέπει να αναβληθεί, αφού, αν δικαιωθεί η ένσταση του Ολυμπιακού, τότε θα πρέπει να παίξουν οι "ερυθρόλευκοι" αντί του Παναθηναϊκού. Στην ΕΟΚ, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ίσως θα έπρεπε να αναβληθεί και ο άλλος ημιτελικός, αυτός ανάμεσα σε Κηφισιά και Απόλλωνα Π. Διότι αν κακώς ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε και μπήκε στην κληρωτίδα για την κλήρωση των ζευγαριών των ημιτελικών, τότε όλη η κλήρωση είναι άκυρη, άρα πρέπει να ξαναγίνει και να προκύψουν νέα ζευγάρια!

Μύλος δηλαδή. Και τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα μόλις ο αθλητικός δικαστής εκδώσει την απόφασή του επί της ένστασης. Διότι ο χαμένος, είτε αυτός είναι ο Παναθηναϊκός (σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση) είτε αυτός είναι ο Ολυμπιακός (σε περίπτωση που απορριφθεί η ένσταση), θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει εκ νέου στο ΑΣΕΑΔ! Κι αν χρειαστεί πάλι κανά δίμηνο ή και περισσότερο το ΑΣΕΑΔ για να αποφασίσει, πότε θα γίνει το Κύπελλο; Έλα, ντε;