• NBA
  • Posted

Στους Μάβερικς ο Ρόντο!

 

Ο Ραζόν Ρόντο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι παίκτης των Ντάλας Μάβερικς και συμπαίκτης με τους Νοβίτσκι, Έλις και Τσάντλερ, αφού οι Σέλτικς συμφώνησαν να τον παραχωρήσουν.

Οι Μάβερικς είχαν βάλει από την αρχή τον πήχη πολύ ψηλά με την απόκτηση των Πάρσονς και Τσάντλερ το καλοκαίρι και την ανανέωση (με χαμηλότερες αποδοχές ώστε να υπάρχει χώρος στο salary cap) του Ντιρκ Νοβίτσκι. Πλέον φαίνεται να γίνονται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του κορυφαίου πασέρ του ΝΒΑ, Ραζόν Ρόντο, που μετά από 9 χρόνια αφήνει τους Σέλτικς και πηγαίνει στη Δυτική Περιφέρεια για χάρη των Μάβερικς.

Η ομάδα του Τέξας θα παραχωρήσει τους Μπρένταν Ράιτ, Τζαμίρ Νέλσον, Τζέι Κράουντερ, ένα πικ πρώτου γύρου για το 2015 και ένα πικ δεύτερου γύρου για το 2016 στους Σέλτικς, οι οποίοι ελπίζουν να χτίσουν μια ομάδα γύρω από τους νέους Μάρκους Σμαρτ, Τζάρεντ Σάλιντζερ και Κέλι Ολίνικ. Εκτός του Ρόντο, οι "Κέλτες" είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν και το δεύτερο αστέρι της ομάδας, Τζεφ Γκριν, ώστε να αποκτήσουν τα δικαιώματα μελλοντικών ντραφτ.

Ο Ρόντο φέτος μετράει μ.ο. 8,3 πόντους, 10,8 ασίστ (πρώτος στο ΝΒΑ), 7,5 ριμπάουντ (πρώτος από όλους τους πόιντ γκαρντ), 1,7 κλεψίματα και 3,4 λάθη ανά αγώνα. Παράλληλα, είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει τρία "triple-double" στο φετινό ΝΒΑ.