Την πήρε μαζί του!

lafayette galata

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ρελαντί στην Πόλη και παρά την εξαιρετική επανεμφάνιση του Λοτζέσκι έχασε με 79-74 απο τη Γαλατασαράι, η οποία με αυτή τη νίκη πήρε την πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκας!

Αν και το γήπεδο ήταν άδειο και "παγωμένο", η Γαλατασαράι μπήκε ζεστή και με το καλημέρα προηγήθηκε με 11-0 απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που έδειξε να αιφνιδιάζεται. Ξεπέρασε ωστόσο γρήγορα το αρχικό ξάφνιασμα και με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη κατάφερε να μειώσει γρήγορα 11-7.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε κάπως και εξελίχθηκε σε μια μονομαχία του Αρόγιο, που ώρες ώρες έμοιαζε να παίζει μόνος του, με τον υπόλοιπο Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως, αδιάφορος βαθμολογικά ων, έκανε το δικό του παιχνίδι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποπίησε μετά από αρκετό καιρό τον Λοτζέσκι, έκανε roatation χρησιμοποιώντας 10 από τους 12 παίκτες του και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Καββαδά, αφού ο Ντάνστον έπαθε διάστρεμμα στην προθέρμανση και τέθηκε απρόσμενα νοκ άουτ! Ο Καββαδάς πάντως κέρδισε και έχασε μάχες, συνέβαλε πάντως στο να κρατήσει ο Ολυμπιακός την επαφή του με το σκορ και στο 15' να περάσει μπροστά για πρώτη φορά με 29-27.

Ο Σλούκας είχε κι αυτός καλή παρουσία, ο Πέτγουει έκανε μπόλικη βρώμικη δουλειά μέσα στις ρακέτες και καθώς ο Αρόγιο συνέχιζε τα δικά του από την άλλη πλευρά, το ημίχρονο έληξε με τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται με βραχεία κεφαλή (38-36).

Στην τρίτη περίοδο η άμυνα ζώνης της Γαλατασαράι της επέτρεψε να ξεφύγει με 48-42, αλλά τα τρίποντα του Λοτζέσκι βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μείνει κοντά. Στην άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον Αρόγιο, όμως ο Γιανγκ, ο Πότσιους και ο Γκιουλέρ έδωσαν λύσεις στην τουρκική ομάδα, η οποία στο τέλος του δεκαλέπτου με τρίποντο του Αρσλάν ξέφυγε πάλι με 57-50. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός είχε χάσει την επιθετική ευχέρεια των πρώτων λεπτών του ημιχρόνου, καθώς ο Σπανούλης προτιμούσε να οργανώνει, παρά να σκοράρει και οι υπόλοιποι δεν έβρισκαν στόχο.

Στην τελευταία περίοδο τα τρίποντα του Πότσιους έδωσαν προβάδισμα 9 πόντων στην Γαλατασαράι (63-54), αλλά ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Με τον Λοτζέσκι να έχει επιστρέψει ζεστός και να είναι η βασική επιθετική αιχμή, οι "ερυθρόλευκοι" επέτρεψαν ξανά, αλλά δεν μπόρεσαν ούτε να ισοφαρίσουν ούτε να περάσουν μπροστά. Την κρίσιμη στιγμή έκαναν λάθος επιθετική επιλογή ή επέτρεπαν στους παίκτες της Γαλατασαράι να βρουν διάδρομο μέσα στη ρακέτα και να πετύχουν καλάθια, που τους κρατούσαν ζωντανούς. Εν τέλει κι αφού ο Σπανούλης έχασε ένα κρίσιμο τρίποντο ένα λεπτό πριν από το τέλος, η τουρκική ομάδα ξέφυγε με 77-70 και πήρε τη νίκη με 79-74, η οποία την βάζει στο Top 16, καθώς την ίδια ώρα η Νεπτούνας έχανε στη Βαλένθια! Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα, παρά την ήττα, αφού έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-38, 57-50, 79-74

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Γιανγκ 13, Μίτσοφ 13 (1), Γκονλούμ 4, Πότσιους 11 (2), Αρόγιο 24 (3), Γκιουλέρ 10, Αρσλάν 4 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 10, Σπανούλης 11 (1), Σλούκας 8, Αγραβάνης 4, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 4, Ντάρντεν 6 (1), Λοτζέσκι 22 (4).