Ολοκληρώνεται η διαδικασία

mantzaris malaga

Ο Ολυμπιακός πέταξε για την Κωνσταντινούπολη, όπου την Πέμπτη θα παίξει με τη Γαλατασαράι (20.00-Novaposrts 3) χωρίς τον Μάντζαρη, αλλά και χωρίς κόσμο στην εξέδρα, πράγμα καλό...

Ο αγώνας με τη Γαλατασαράι, τελευταίος για το 2014 στην Ευρωλίγκα και την φετινή κανονική περίοδό της, είναι παντελώς αδιάφορος για τον Ολυμπιακό, που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό του. Γι' αυτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να αφήσει στην Αθήνα τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνει την κατάστασή του.

Το καλό για τους "ερυθρόλευκους" είναι πως δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες λόγω της τιμωρίας της Γαλατασαράι κι έτσι ο κίνδυνος για έκτροπα μετά τα όσα ακολούθησαν τη δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα και ενέπλεξαν (στα λόγια τουλάχιστον...) και τον Ολυμπιακό, λογικά εκλείπει.

Ο Σφαιρόπουλος πάντως δεν θέλει οι παίκτες του να παρουσιαστούν αδιάφοροι, γι' αυτό λέει: «Το παιχνίδι βαθμολογικά δεν μπορεί να δώσει κάτι σε εμάς, αλλά να είστε σίγουροι πως είναι ένα σημαντικό ματς. Και αυτό γιατί θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που έχουμε κάνει. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και να προοδεύσει το παιχνίδι μας. Έχουμε ξαναπεί πως ναι μεν έχουμε τραυματίες που τους περιμένουμε να επιστρέψουν και να είναι μαζί μας, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και ένα αξιόλογο σύνολο και διαθέτουμε τους παίκτες για να καλύπτονται τα όποια κενά προκύπτουν».

Ο Όλιβερ Λαφαγέτ από την πλευρά του πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Πηγαίνουμε στην Τουρκία για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Θεωρώ πως η βαθμολογική τους θέση τους αδικεί, διαθέτουν ένα καλό σύνολο και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και στα 40 λεπτά του αγώνα. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, όλα για εμάς, θα αρχίσουν από την άμυνα».