• ΑΕΚ
  • Posted

Ο Ίνγκλις "διώχνει" Νίκολιτς!

nikolic

Ο Ντράγκαν Σάκοτα φοβάται ότι ο Καρλ Ίνγκλις δεν θα μείνει στην ΑΕΚ, γι' αυτό σκοπεύει να αφήσει ελεύθερο τον Στεφάν Νίκολιτς ώστε να εξοικονομήσει μια θέση ξένου. Θα τον αντικαταστήσει προσωρινά ο Γιάννης Δεμερτζής.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι αποφάσεις του Ντράγκαν Σάκοτα στα μεταγραφικά εξαρτώνται εν πολλοίς από το αν ο Καρλ Ίνγκλις θα μείνει ή όχι στην ΑΕΚ. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν από το Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα δεν είναι καθόλου βέβαιο-το αντίθετο μάλλον-ότι ο Καναδός θα μείνει, ο προπονητής της Ένωσης φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει τα μέτρα του.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται η αποδέσμευση του Στεφάν Νίκολιτς, τον οποίον έτσι κι αλλιώς εξ αρχής δεν υπολόγιζε ο "Σάλε". Φαίνεται πως τώρα θα του ζητήσει να λύσει το συμβόλαιό του έτσι ώστε να αδειάσει μια θέση ξένου, που θα διευκολύνει τις μεταγραφικές κινήσεις οι οποίες πρόκειται να ακολουθήσουν. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ διαθέτει πέντε ξένους (Ντελινινκάιτις, Μιλόσεβιτς, Νίκολιτς ως κοινοτικοί, Ίνγκλις και Ουίλιαμσον ως μη κοινοτικοί), αλλά αν φύγει ο Νίκολιτς θα μείνουν τέσσερις, άρα θα μπορεί να αποκτήσει άλλους δύο ξένους, Ευρωπαίους ή Αμερικανούς (μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου βέβαια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου δηλαδή, μπορεί να πάρει μόνο έναν, αφού δεν δικαιούται άλλη αλλαγή, όμως μετά μπορεί να κάνει μέχρι τρεις).

Κι αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο εφόσον φύγει ο Ίνγκλις, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που μάλλον "ναυαγεί" οριστικά το ενδεχόμενο απόκτησης του Βουγιούκα. Διότι σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθούν λύσεις τόσο για τη θέση του γκαρντ όσο και για τη θέση του σέντερ από την αγορά των κοινοτικών και ξένων, οπότε πρέπει να υπάρχει χώρος στο ρόστερ.

Εφόσον αποδεσμευθεί ο Νίκολιτς, τη θέση του στο ρόστερ θα πάρει ο Γιάννης Δεμερτζής, ο οποίος είναι έτοιμος να υπογράψει μηνιαίο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και να καλύψει το κενό προσωρινά.