Ποια Α1;

inglish

Επειδή δεν αρκούν μόνο κάποια αμφίρροπα σε εξέλιξη παιχνίδια για να χαρακτηριστεί ένα πρωτάθλημα δυνατό, ποιοτικό και ελκυστικό (διότι αν ήταν έτσι, όλοι θα ήθελαν να πάνε να παίξουν στην... ΕΣΚΑ, όπου κι εκεί γίνονται αμφίρροπα παιχνίδια και μάλιστα ακόμα και σε επίπεδο κορυφής), ας αναρωτηθούν αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του πρωταθλήματος της Α1 (κι εδώ και δυο μήνες δεν μπορούν να αποφασίσουν τι θα γίνει με το παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ):

- Γιατί ο Μάικλ Έρικ ήρθε Τετάρτη στην Ελευσίνα, έπαιξε το Σάββατο στην Αμαλιάδα, νίκησε και κατόπιν έφυγε; Δεν έχει προηγούμενο η περίπτωσή του. Ο Νιγηριανός είχε βάλει όρο στο συμβόλαιό του με τον Πανελευσινιακό ότι αν έδινε το ευτελές ποσό των 15.000 Ευρώ, θα μπορούσε να φύγει ό,τι ώρα ήθελε χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει. Και τα βρήκε αυτά τα 15 χιλιάρικα (από το Μπρίντιζι στην Ιταλία, που συγχρόνως του πρόσφερε τα διπλά χρήματα σε σχέση με αυτά που θα έπαιρνε στην Ελλάδα) πριν καν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας! Ως εκ τούτου η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Κόροιβο ήταν μάλλον μια κίνηση αβροφροσύνης του Έρικ, ο οποίος ήταν φανερό πως δεν είχε σκοπό να στεριώσει στην Α1, αλλά απλώς έψαχνε κάτι να κάνει μέχρις ότου έβρισκε αυτό που πραγματικά ήθελε.

- Γιατί ο Καρλ Ίνγκλις έφυγε το απόγευμα της Κυριακής για τον Καναδά και κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψει; Υποτίθεται ότι μόλις έστρωσαν τα οικονομικά της ΑΕΚ θα έφτιαχνε μια ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Πώς είναι δυνατόν να συμφωνεί να φέρει έναν παίκτη, τον οποίο μάλιστα προορίζει για ηγέτη της, που της βάζει όρο ότι μετά από ένα μήνα θα είναι ελεύθερος να φύγει και να πάει όπου θέλει; Διότι και σε αυτή την περίπτωση ήταν εμφανές πως ο Ίνγκλις χρησιμοποίησε ως σκαλοπάτι την ΑΕΚ και την Α1. Προκειμένου να μη μένει άπραγος, ήρθε να παίξει μερικά παιχνίδια εδώ με την προοπτική να φύγει τον Δεκέμβριο, που παραδοσιακά ανοίγουν καλές δουλειές στην Ευρώπη. Με τις εμφανίσεις μάλιστα που έχει κάνει, εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος ότι θα βρει να πάει κάπου αλλού καλύτερα.

- Γιατί ο Ρομπ Λόουερι έφυγε την περασμένη εβδομάδα από την Αμαλιάδα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους ανθρώπους του Κοροίβου, οι οποίοι μάλιστα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι τον είχαν πληρωμένο; Και δεν έφυγε για να πάει στο ΝΒΑ, αλλά στη... Λετονία! Η Ρίγα του έδινε τα τριπλάσια λεφτά, αλλά από πότε στη Βαλτική είναι καλύερα από ό,τι στην Α1;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί και να βοηθήσουν όσους έχουν αυταπάτες για την ποιότητα και το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α1...