Στο "ψυγείο"

sxinas

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Χρυσόστομος Σχινάς δεν θα διευθύνει αγώνα της Α1. "Νέος" δεν είναι, τιμωρημένος δεν είναι, άρα τι να υποθέσει κανείς; Ότι πληρώνει το μάρμαρο για το αθλητικό νομοσχέδιο, που δεν αρέσει καθόλου στην ΕΟΚ (όπως και στις άλλες ομοσπονδίες);

Και να θέλεις να πιστέψεις ότι δεν γίνονται αυτά στην ΕΟΚ και την ΚΕΔ, δεν σε αφήνουν τα γεγονότα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ο Χρυσόστομος Σχινάς είναι ένας από τους πιο παλιούς εν ενεργεία διαιτητές, διεθνής, άρα και από τους πιο έμπειρους. Φέτος σφύριξε στις έξι από τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η ΚΕΔ τον εμπιστευόταν. Τελευταίο παιχνίδι που διηύθυνε ήταν αυτό της Κηφισιάς με την ΑΕΚ στις 22 Νοεμβρίου. Στις 25 Νοεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Και έκτοτε δεν ξανασφύριξε στην Α1!

Ποια σχέση έχει η Α1 με το νομοσχέδιο; Εκτός από διαιτητής, ο Χρυσόστομος Σχινάς είναι και δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Γιάννη Ανδριανού και μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που επεξεργάστηκε το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου. Ένα σχέδιο, που δεν άρεσε καθόλου στην ΕΟΚ (όπως και στις άλλες ομοσπονδίες βέβαια), κυρίως διότι αίρει τη "μονιμότητα" των μελών τόσο των δ.σ. των ομοσπονδιών, όσο και των διαφόρων επιτροπών τους (βλ. ΚΕΔ) καθιερώνοντας πλαφόν δύο θητειών.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, αλλά και την αλληλουχία των γεγονότων, τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς εκτός από το ότι ο Σχινάς μπήκε στο "ψυγείο" λόγω της ιδιότητάς του ως συμβούλου του υφυπουργού Αθλητισμού και της συμμετοχής του στον καταρτισμό του αθλητικού νομοσχεδίου; Λέγεται μάλιστα πως δύσκολα θα σφυρίξει άλλο παιχνίδι φέτος στην Α1.

Αν όμως είναι αλήθεια όλα αυτά, είναι αυτός ο σωστός τρόπος αξιολόγησης και αξιοποίησης των διαιτητών; Είναι σωστό ο οποιοσδήποτε διαιτητής να κρίνεται με βάση κριτήρια που δεν είναι καθαρά αγωνιστικά; Αυτή τη διαιτησία θέλουν στην ΕΟΚ;

Οι διαιτητές της 10ης αγωνιστικής της Α1

Τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής της Α1 θα διευθύνουν οι εξής:

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
ΔΚΓ Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟΔ-Απόλλων Πατρών: Κορομηλάς, Τζαφλέρης, Μπίκας.
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο-Κολοσσός: Μάνος, Πουρσανίδης Γ., Τσώνος Β.
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Νέα Κηφισιά: Ψαριανός, Ταβουλαρέας, Καλδίρης.
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-ΑΕΚ: Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Ανδρικόπουλος.
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Πανελευσινιακός: Σώμος, Γκούμας, Ξενικάκης.
 
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
ΔΓ Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Φούφης, Τσούνας, Διαμαντής.
 
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου
ΟΑΚΑ 18:00 Παναθηναϊκός-Άρης: Μπήτης, Παφίλης, Λόρτος.