Στις ΗΠΑ για Κουφό!

fotis paiktes

Με τις πρώτες του δηλώσεις μετά την κλήρωση ο Φώτης Κατσικάρης άφησε ανοικτή την πόρτα επιστροφής του Κώστα Κουφού στην Εθνική και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να το συζητήσει μαζί του!

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ του 2015 ήταν το ένα θέμα που απασχόλησε τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος ήταν παρών στο Παρίσι. Το άλλο θέμα ήταν ο Κώστας Κουφός, με τον οποίον επήλθε ρήξη το περασμένο καλοκαίρι όταν αναίρεσε την ύστατη ώρα και αιφνιδιαστικά την απόφασή του να παίξει με την ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Τότε ο ομοσπονδιακός προπονητής του είχε κάνει ευθεία επίθεση, τώρα όμως φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει μια πόρτα ανοικτή γι' αυτόν.

"Αν πραγματικά θέλει να έρθει, εγώ μπορώ να τον ακούσω και να το συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι ούτε εγώ ούτε η Ομοσπονδία πρόκειται να τον παρακαλέσουμε. Αν το θέλει, γιατί όχι, για να έχουμε μια δυνατή ομάδα. Χωρίς όμως να χαθούν οι ισορροπίες που έχουμε χτίσει ως ομάδα", δήλωσε στην κάμερα του OTE TV.

Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, ο Φώτης Κατσικάρης έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει άμεσα στις ΗΠΑ γι' αυτό το σκοπό. Το ταξίδι θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα και ο ομοσπονδιακός προπονητής σκοπεύει να συζητήσει με τον Κουφό αυτό το ζήτημα. Δεν θα περιοριστεί όμως μόνο σε τούτο. Θα δει και θα συζητήσει και με τους άλλους τρεις Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ (Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Καλάθη), εγκαινιάζοντας μια σειρά απ' ευθείας επαφών με τους Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πρόκειται ασφαλώς για μια σωστή και επιβεβλημένη κίνηση, αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο τελευταίος ομοσπονδιακός προπονητής που είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να δει τους αγωνιζόμενους εκεί διεθνείς ήταν ο Παναγιωτης Γιαννάκης.

Βατή η κλήρωση

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την κλήρωση χωρίς να ξεχνά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ό,τι αυτό δίδαξε.

"Το σίγουρο είναι πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό είναι κάτι καλό. Θα υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα. Η Κροατία είναι μια ομάδα καλή που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, η Σλοβενία παρουσιάζεται κάθε φορά πιο ώριμη, με την ΠΓΔΜ είναι πάντα ιδιαίτεροι αγώνες, η Γεωργία είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, ενώ η Ολλανδία είναι ένα καινούριο όνομα και θα δώσει το δικό της χρώμα στη διοργάνωση. Είναι ένας δυνατός όμιλος, αλλά θα πω πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε κρίση. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε εμείς, ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας και να χτίσουμε την ομάδα μας. Σε πρώτο ανάγνωσμα η κλήρωση είναι βατή, όπως ίσως και το πρώτο χιαστί παιχνίδι, καθώς διασταυρωνόμαστε με τον Δ' Όμιλο. Το σύστημα είναι ίδιο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε οι αγώνες αυτοί είναι και οι πιο καθοριστικοί. Καλά να είμαστε και βλέπουμε".

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης που έδωσε επίσης το "παρών" στην κλήρωση, τόνισε: "Σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δικαιολογείται να χαμογελάμε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχουμε κρίνεται βατός και υπάρχει και κάτι ανάλογο για το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως όλα κρίνονται στην πράξη και το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η Εθνική Ελλάδας κρατά την τύχη της στα χέρια της".