Με σούπερ Λουκά «αγκάλιασε» το ΤΟΡ-16!

 

Την... καλύτερη στιγμή διάλεξε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης για να κάνει το... ματς της ζωής του στην Ευρωλίγκα. Ήταν η στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Τόσο επειδή απουσίαζε ο Αντώνης Φώτσης, όσο και επειδή έψαχνε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Ο διεθνής σέντερ/φόργουορντ των «πρασίνων» άφησε τους παίκτες του Τούροφ να τον... παρακολουθούν, αφού τελείωσε το ματς με 21 πόντους έχοντας εκπληκτικά ποσοστά (5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8/8 βολές και έξι ριμπάουντ) και ranking που έφτασε τις 30 μονάδες! Με τέτοια εμφάνιση θα ήταν απίθανο για τον Παναθηναϊκό να χάσει στην Πολωνία!

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, όχι μόνο επικράτησε (πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) της Τούροφ με 79-69 αλλά μπορεί να κάνει όνειρα και για καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο! Η πρόκριση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, κάτι που αναμένεται να σφραγιστεί την επόμενη εβδομάδα και σε περίπτωση που επικρατήσει της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

Εκτός του Μαυροκεφαλίδη που σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα μετά τους 19 πόντους που είχε πετύχει ως παίκτης της Βίρτους Ρόμα κόντρα στην Μάλαγα το 2006, εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέλαβε το ρόλο του αντι-Φώτση στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Νίκος Παππάς επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχή, με τον Ιβάνοβιτς να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του. Βέβαια τη διαφορά στο παιχνίδι έκανε -και πάλι- η άμυνα, ειδικά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Ιβάνοβιτς να φτάνουν και στο +23 (78-55) πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Σλότερ έμεινε στο «μηδέν» και τον Μπατίστα να μένει σε... ρηχά νερά.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 33-44, 51-61, 69-79

ΤΟΥΡΟΦ (Ραϊκοβιτς): Κόλινς 6(0/3τρ.), Κούλιγκ 11(1), Σιλίνσκι 8(2), Κάρολακ 5(1), Γιάραμαζ, Ντίλεβιτς, Μολντοβεάνου 5(1), Νίκολιτς 6, Τέιλορ 13, Ράιτ 13(1), Ζιγκεράνοβιτς 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ (0/4σ.), Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 6, Παππάς 14(1), Μαυροκεφαλίδης 21(1), Διαμαντίδης 6(1), Γκιστ 16(3), Μπατίστα 4, Μπλουμς 6(2), Ράιτ 5.