• NBA
  • Posted

Chicago Bulls... με άρωμα 1996-1997 (vid)

Οι Σικάγο Μπουλς μπορούν να χαρακτηριστούν ως η πιο σκληρή ομάδα του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, καθώς παρά τις σημαντικές απουσίες, δεν τα παρατάνε και παρουσιάζουν πάντα ένα σοβαρό σύνολο. Στο παιχνίδι απέναντι στους Κλίπερς στο Λος Άντζελες παρατάχθηκαν χωρίς τα "αστέρια" τους, Ρόουζ και Γκασόλ, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν σχετικά εύκολα (105-89) ένα από τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος.

Ο Τομ Τίμποντο, προπονητής των Μπουλς, δεν πτοήθηκε από τις σημαντικές απουσίες της ομάδας του και έδωσε τα "κλειδιά" της στον 25χρονο γκαρντ, Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος κατά τα λεγόμενα του Ντοκ Ρίβερς (προπονητής των Κλίπερς) διανύει μια "all star" χρονιά. Μάλιστα οι Μπουλς παραμένουν η μονάδικη αήττητη ομάδα σε εκτός έδρας παιχνίδια στο φετινό ΝΒΑ (6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) κάτι το οποίο είχε κάνει και η ομάδα του 1996-1997. 

Ο Μπάτλερ είχε 22 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ και ο Γκίμπσον, που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Πάου Γκασόλ, σημείωσε 20 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Από τους Κλίπερς ξεχώρισε ο Τζαμάλ Κρόφορντ που πέτυχε 24 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο.