Η νίκη έφερε ηρεμία

Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού στην ευρωλίγκα (63-57 με αντίπαλο τη Λαμποράλ), αν μη τι άλλο του προσφέρει την ηρεμία, που την χρειάζεται περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Τουλάχιστον δεν έδωσε τροφή για να ξεκινήσει νέα προπονητολογία, όπως συνέβη μία ώρα μετά τον αγώνα με την Κηφισιά.
Επίσης, η παρουσία μπασκετικού κόσμου στο ΣΕΦ, δημιούργησε μία όμορφη ατμόσφαιρα και αξίζει να διατηρηθεί αυτή. Δεν τους χρειάζεται όλους αυτούς που κάθε τόσο του δημιουργούν προβλήματα. Τέλος, κέρδος για την ομάδα του Μίλαν Τόμις είναι η πολύ καλή απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη.
Ο Ολυμπιακός αγκομάχησε μέχρι να φτάσει στην νίκη, αλλά χάρις στην άμυνά του και την καλή παρουσία του Ντάνστον κάτω από τα καλάθια, έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.
Η Λαμποράλ με το αλλοπρόσαλλο τρόπο παιχνιδιού της που στηριζόταν στο τρίποντο (10/29), σκόρπισε κάποιες ανησυχίες στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκε με 43-40, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα και τις λύσεις για να μην χάσει το ματς, με πρωταγωνιστές τους Σλούκα, Λοντζέσκι.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πρόβλημα στην επίθεση και φυσικλά έλειπαν οι πόντοι του Βασίλη Σπανούλη, που έμεινε στα ρηχά από πλευράς παραγωγικότητας.

Τα δεκάλεπτα:  17-10, 30-26, 45-43, 63-57
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 1, Χάντερ 9, Ντάνστον 10, Σπανούλης 9, Σλούκας 3 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 15.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Κρέσπι): Γουάιτ, Άιβερσον 8, Κοζέρ 5 (1), Σενγκέιλα 11 (1), Πέρκινς 7, Χάμιλτον, Τιγ 4, Σαν Εμετέριο 14 (4), Ερτέλ, Τζόνσον, Μπερτάνς 8.