Συγκάτοικοι ξανά

pao apotheosi

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναταμώνουν ξανά ως συγκάτοικοι στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και αυτό και μόνο καθιστά την αναμέτρησή τους ως την κορυφαία της 3ης αγωνιστικής της Α1.

Άλλωστε πρόκειται για δύο από τις πλέον ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, που εναλλάσσονταν στην κορυφή την πρώτη δεκαετία της ιστορίας της Α' Εθνικής και είχαν και στη συνέχεια πολλές και μεγάλες κόντρες μεταξύ τους. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ γηπεδούχος είναι ο Παναθηναϊκός, που παράλληλα είναι και το μεγάλο φαβορί, αφού εν έτει 2014 αυτός αποτελεί κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη, αντίθετα η ΑΕΚ μόλις επέστρεψε από την Α2 και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής σερβίρεται το Σάββατο με πέντε παιχνίδια, που θα αρχίσουν όλα την ίδια ώρα (17.00). 

Ο Άρης υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο τον Απόλλωνα Π. με κόσμο στις εξέδρες, αφού η ποινή αποκλεισμού της έδρας του με τρεις αγωνιστικές για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ άργησε να εκδοθεί (το απόγευμα της Παρασκευής) και θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική. Ο Άρης που περιμένει να μάθει και την τύχη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αφού απόφαση επί της ένστασής του δεν εκδόθηκε και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν το ντέρμπι κατακυρώθηκε οριστικά στον ΠΑΟΚ ή θα επαναληφθεί.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο στη Δράμα, όπου ο ΚΑΟΔ φιλοδοξεί να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός από τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου, τον οποίο ο "δικέφαλος" πήρε πολύ εύκολα με 88-63. Η Κηφισιά με τον αέρα της μεγάλης νίκης επί του Ολυμπιακού πηγαίνει στην Ελευσίνα για να την κεφαλαιοποιήσει απέναντι στον Πανελευσινιακό, που αναζητεί την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Το ίδιο ψάχνει στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος απέναντι στα Τρίκαλα έχοντας άλλον προπονητή (Δεγάιτας αντί Παπαχατζή), αλλά την ίδια ομάδα με αυτή που παρέταξε κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα. Τέλος το Ρέθυμνο αναμένεται να τα βρει σκουρα στην Αμαλιάδα, όπου ο Κόροιβος δείχνει να μην αστειεύεται.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, όμως νωρίτερα... επανέρχονται τα μεσημεριανά παιχνίδια. Στις 12.30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Κολοσσό, έχοντας πάντα στον πάγκο τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος έχει περάσει παλιά και από τον Κολοσσό.

Το πρόγραμμα 
Σάββατο 25/10 
Δράμα (17.00-Novasports 2 Λ.π.Λ.): ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ (Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Δεσλής)
Αλεξάνδρειο (17.00-Novasports 2 Λ.π.Λ.): Άρης-Απόλλων Π. (Γκόντας, Ταβουλαρέας, Τζαφλέρης)
Αμαλιάδα (17.00-Novasports 2 Λ.π.Λ): Κόροιβος-Ρέθυμνο (Σχινάς, Σταματόπουλος, Πουρσανίδης Κ.)
Νέα Σμύρνη (17.00-Novasports 2 Λ.π.Λ.): Πανιώνιος-Τρίκαλα (Φούφης, Σώμος, Ταρενίδης)
Ελευσίνα (17.00-Novasports 2 Λ.π.Λ.): Πανελευσινιακός-Κηφισιά (Αναστόπουλος, Μάνος, Τσούνας)

Κυριακή 26/10 
ΣΕΦ (12:30-ΟΤΕ Sports3): Ολυμπιακός-Κολοσσός (Παπαπέτρου, Μπήτης, Τσώνος)
ΟΑΚΑ (17.00-Novasports 3): Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (Κορομηλάς, Γεωργιάδης, Μαγκλογιάννης)