"Προσοχή στον Ερτέλ"

tomic

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή (21:30-Novasports 3) και ο Μίλαν Τόμιτς άφησε κατά μέρους την προπονητολογία και τα λοιπά προβλήματα και ασχολήθηκε με τον... Ερτέλ.

Στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Τόμιτς ασχολήθηκε με όλα τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά έδωσε έμφαση στον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα για την Ευρωλίγκα.

«Για εμάς αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε τι ομάδα είναι η Λαμποράλ Κούτσα. Έχουμε αναλύσει το παιχνίδι τους και η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτό το ματς. Έχουν αρκετά καλούς σουτέρ όπως ο Μπέρτανς και ο Σαν Εμετέριο που είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Από όλους τους παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα θεωρώ πως πιο σημαντικός είναι ο Ερτέλ, ο οποίος κρατάει την ομάδα, σουτάρει, απειλεί και δίνει ασίστ ενώ δημιουργεί καλά και για τους συμπαίκτες του».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως περιμένει από την ομάδα του «να δείξει ένα καλό πρόσωπο από την αρχή. Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά την ήττα από τη Νέα Κηφισιά, ο Μίλαν Τόμιτς είπε πως «εμείς περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ, γιατί είχαμε και δύσκολο ταξίδι από τη Βαλένθια. Σε αυτά τα ματς οι παίκτες θα πρέπει να δείχνουν από το πρώτο κιόλας λεπτό καλό πρόσωπο και να μην δίνουν δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει στη νίκη. Απέναντι στην Κηφισιά δεν αρχίσαμε καλά το ματς, έτσι συνεχίσαμε και δυστυχώς το τελειώσαμε με τον ίδιο τρόπο. Μπήκαμε στο ματς και το παιχνίδι πήγε κόντρα στον ρυθμό που εμείς θέλαμε. Αλλά δεν έχει χαθεί τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε, να μείνουμε ενωμένοι, είμαστε ομάδα και στο τέλος θα κρίνουμε τι έχουμε καταφέρει. Ακόμη είναι Οκτώβριος».

Όσο για το τι περιμένει κόντρα στους Βάσκους, είπε πως «περιμένω από την αρχή να παίξουμε σωστά, να παίξουμε επιθετική άμυνα και με αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Έχουμε στόχο τη νίκη».

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το αμυντικό πλάνο της ομάδας και εάν έχει ως μεγάλο στόχο το να βγει από τον ρυθμό του ο Τόμας Ερτέλ, ο Μίλαν Τόμιτς απάντησε πως «δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Είπαμε και νωρίτερα πως είναι ο κινητήριος μοχλός της Λαμποράλ Κούτσα. Είναι ένας παίκτης που παίζει με αυτοπεποίθηση μετά τις καλές του εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας και φέτος. Στο πρώτο ματς είχε 14 πόντους και 10 ασίστ, κάθε χρόνο βελτιώνεται και γίνεται όλο και καλύτερος παίκτης και θεωρώ πως αυτός κάνει όλο το παιχνίδι των αντιπάλων».

Για την κατάσταση των τραυματιών και εκείνη του Μπράιαντ Ντάνστον, ο Μίλαν Τόμιτς απάντησε, έπειτα από σχετική ερώτηση, πως «εμείς αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Ξέρουμε ποιοι είναι τραυματίες. Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα σε αυτούς που παίζουν και όχι σε αυτούς που δεν είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή. Για τον Ντάνστον, είχε ένα πρόβλημα, κατά 90% αυτό το πρόβλημα φτιάχτηκε. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας αύριο, να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας με κόσμο για φέτος».

Η τελευταία ερώτηση που έγινε στον κόουτς του Ολυμπιακού αφορούσε το εάν έχει κάποια ενημέρωση από τη διοίκηση αναφορικά με το εάν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ως προπονητής. «Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Αυτό κάνει κακό στην ομάδα, έχουμε μπροστά μας ματς και μόνο αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο».

Ο Μπράιαντ Ντάνστον στη συνέχεια δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια αρκετά καλή ομάδα που έχει ταλέντο, ιδιαίτερα επιθετικά. Περιμένουμε και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας. Εκτιμώ πως τη διαφορά θα την κάνει η άμυνα. Η προσωπική άμυνα, αλλά και η ομαδική. Είχα κάποια θέματα υγείας, αλλά τα έχω αφήσει στην άκρη αυτή τη στιγμή, θα είμαι αυτός που έχετε συνηθίσει στο ματς κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα».

Κι ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε: «Είναι μια περίεργη περίοδος για εμάς, αυτό είναι αλήθεια. Το χρέος της ομάδας είναι να μπαίνει και να κερδίζει σε κάθε ματς. Με την υποστήριξη του κόσμου μας κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα θα τα καταφέρουμε. Πρόκειται για κάτι καινούργιο το να φεύγει προπονητής από τον Ολυμπιακού και ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο, αλλά πλέον πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω και να είμαστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι για το παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα. Η Λαμποράλ θεωρώ πως είναι μια κλασική ισπανική ομάδα, θέλουν να τρέχουν και να πηγαίνουν στο σκορ σε υψηλά επίπεδα, δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η ομαδική άμυνα θεωρώ πως είναι αυτή που θα κρίνει το παιχνίδι. Ο Ερτέλ είναι από τα ατού της ομάδας τους, σε αυτό το επίπεδο, όμως, όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».