Ημιτελικoί σαν τελικοί!

paok-pao-diamantidis

Κηφισιά-Απόλλων Πάτρας και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, όπως "αποφάσισε" η κληρωτίδα την Τρίτη. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα οι αγώνες...

Πριν αρχίσει η κλήρωση ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, τόνισε: "Θα ήθελα να ευχηθώ να γίνουν ωραίοι αγώνες σε φίλαθλο πνεύμα. Και για όλες τις ομάδες να μην γκρινιάζουμε αν μας έρχονται "ανάποδα" τα αποτελέσματα. Το κύπελλο Ανδρών είναι από τους σπουδαιότερους θεσμούς της ΕΟΚ και θα πρέπει να τον σεβαστούμε και να λειτουργήσουμε όλοι σωστά".

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, επίσης ευχήθηκε "καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

Το "παρών" έδωσαν ο Δημήτρης Καρβέλας (Κηφισιά), ο Κώστας Καραπάνος (Απόλλων Π., πρόεδρος ΚΑΕ), ο Τέλης Ζουρνατσίδης (ΠΑΟΚ) και ο Μάνος Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

Το πρόγραμμα

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

Κηφισιά-Απόλλων Π.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

(Μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή, αν προκύψει θέμα με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων και πάντα σε συμφωνία με τις ομάδες)

Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων που έδωσαν το "παρών" στην κλήρωση.

Κώστας Καραπάνος (Aπόλλων Π.): «Θεωρούμε ότι ο αντίπαλος είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και θεωρούμε και τη δική μας ομάδα πολύ καλή. Έχουμε κάνει ήδη υπέρβαση που είμαστε στους τέσσερις. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για μας να περάσουμε και από αυτή τη φάση. Θα προσπαθήσουμε! Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι και οι παίκτες που θα αγωνιστούν. Ο καλύτερος να κερδίσει. Εμείς παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στόχος της ομάδας μας ο τελικός,  νομίζω ότι όλα είναι ανοιχτά και πιθανά. Όποιες πιθανότητες έχουμε θα τις διεκδικήσουμε».

Δημήτρης Καρβέλας (Κηφισιά): «Η κλήρωση είναι ευχάριστη για μας, αλλά ένα παιχνίδι κυπέλλου κρύβει πάντα εκπλήξεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε αυτό το παιχνίδι που είναι δύσκολο και είναι ημιτελικός. Πιστεύω στην ομάδα και μέσα στην Κηφισιά νομίζω ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κηφισιά μπορεί να βρεθεί στον τελικό. Στόχος της διοίκησης είναι η ομάδα να καθιερωθεί στην Α1 και ο κόσμος να μιλάει γι’ αυτή».

Μάνος Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός): "Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα το έχει δείξει τα τελευταία χρόνια στην έδρα του γίνεται ιδιαίτερα δυνατός. Νομίζω ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ένας καλός αγώνας. Όλοι θα προτιμούσαν να παίξουν εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ όμως έτσι κι αλλιώς είναι καλή ομάδα. Θυμόμαστε και πέρυσι και στα πλέι οφ έγιναν καλά παιχνίδια είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στην Πυλαία. Νομίζω ότι εμάς ο στόχος μας είναι να πάρουμε το κύπελλο έτσι κι αλλιώς. Πρέπει να παίζεις και με τις καλές ομάδες είτε εκτός είτε εντός. Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να παίζεις στην έδρα σου και εύκολα παιχνίδια. Μέσα από τα δύσκολα παιχνίδια φτιάχνεις ομάδα".

Αριστοτέλης Ζουρνατσίδης (ΠΑΟΚ): "Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει μόνο τελικό, θέλει τρόπαιο. Έχουμε πολλά χρόνια να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο και θέλουμε σίγουρα στο θεσμό του Κυπέλλου να είμαστε πρωταγωνιστές και να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσεις μεγάλες ομάδες. Δεν μπορείς να κρύβεσαι στις κληρώσεις, δεν μπορείς να κρύβεσαι στους αγώνες. Αν θες να πάρεις τίτλους, πρέπει να κερδίσεις τους μεγάλους αγώνες. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε ο ημιτελικός είναι στην έδρα μας, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, την οποία υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Ελπίζουμε να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, θα έχουμε μεγάλες ελπίδες να φτάσουμε και πάλι σε έναν τίτλο. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, ανεβαίνει επίπεδα κάθε χρόνο, έχουμε μια πιο γεμάτη ομάδα είμαστε όλοι πιο ήρεμοι και πιο... πεινασμένοι και όλα αυτά συνθέτουν ένα καλό πακέτο για να έχουμε μια ευχάριστη και επιτυχημένη χρονιά"