Ο "αυτοκράτορας" είναι γυμνός

aris epeisodia

Μάλλον στο μέτωπο του Παναγιώτη Αναστόπουλου είχε βγεί ένα... σπυράκι που αποφάσισε να το “σπάσει” πριν από το τζάμπολ του ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ και του άφησε ένα σημαδάκι που είναι πασιφάνες σ' όλες τις κοντινές φωτογραφίες του προσώπου του. Δεν τον χτύπησε κανένα πακετάκι απο χαρτάκια.

Μάλλον στα 42'' πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν έπεσε κανένα αντικείμενο κοντά ή πάνω στον ίδιο διαιτητή. Σύμφωνα με το “κατηγορώ” του προέδρου του Αρη, Αρβανίτη “ο Αναστόπουλος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ήθελε να κάνει κακό στον Αρη και πριν από την έναρξη του αγώνα, είχε προεοιδοποιήσει ότι θα διέκοπτε τον αγώνα, αν έπεφτε ένα αντικείμενο”. Και λίγα είπε ο κ. Αρβανίτης στις αποκαλύψεις των μεγάλων εχθρών για να σταματήσει η “αναγέννηση” του άλλοτε αυτοκράτορα.

Γιατί ήταν πασιφανές, ότι ο Αναστόπουλος δέχτηκε τηλεφώνημα στα 42'' από τον προέδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και έλαβε εντολή να διακόψει το ντέρμπι. Και έτσι έπραξε, γιατί ο Αρης είχε ψηφίσει Χαλβατζάκη στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ, ο ΠΑΟΚ είχε ψηφίσει Μαμαλάκη και χθες το βράδυ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ήρθε η “εκδίκηση” της ομοσπονδίας, από τον διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο.

Όσο κι αν πιστεύει όσα είπε ο πρόεδρος του Αρη, όσο κι αν διατρανώνει ότι θα φτάσει στο ΑΣΕΑΔ και στον... Αρειο Πάγο, όσο κι αν ξιφούλκησε κατά των διαιτητών που δεν άρχισαν το παιχνίδι, έστω και... 10 ώρες μετά την διακοπή, όσο κι αν ο Αναστόπουλος τήρησε τον κανονισμό, ενώ σε προηγούμενες, παρόμοιες περιπτώσεις διακοπών δεν το είχε πράξει, η νέα εποχή του Αρη, όπως την ευαγγελίζεται ο κ. Αρβανίτης και η διοίκηση του, δεν άρχισε με προστασία της ομάδας από την ίδια την εξέδρα. Από τον 6ο παίκτη που λένε όσοι θέλουν να τα έχουν,πάντα, καλά με τον κόσμο και τους οργανωμένους οπαδούς. Εννοείται ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να διακόπτονται, όταν δημιουργείται κίνδυνος για τους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές. Ο κανονισμός να εφαρμόζεται παντού.

Κι αν δεν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν, κάκιστα έγινε.

Για όσα, όμως, υποστήριξε ο πρόεδρος του Αρη, θα πρέπει να κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα και να τα δικαιολογήσει, εφόσον μπορεί να το κάνει.

Πώς γίνεται να έχει φέρει ο Αρης, τον Νίκο Γκάλη, ξανά κοντά στην ομάδα, ύστερα από την περσινή φιέστα αποχώρησης που του έκανε, να διαφημίζει με τον Νίκ την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, να τον έχει μπροστάρη σε κάθε ενέργεια αναγέννησης του Αρη και να μην ελέγχει την συμπεριφορά των σκληροπυρηνικών οπαδών; Το δύσκολο ήταν, είναι και θα είναι να μην πέφτει ούτε καρφίτσα στον αγωνιστικό χώρο του “Νick Galis Αrena”, αλλά ο πρόεδρος του Αρη προτιμά να αναπαλαιώνει συμπεριφορές παρελθόντων προσώπων του “αυτοκράτορα” και του στυλ “μην με λές εμένα” και του “κράτους των Αθηνών” και εν τέλει να είναι κακέκτυπο τους.

Τώρα για το γεγονός ότι μετά τον Ολυμπιακό που έχει διαχρονικό “πόλεμο” με την ΕΟΚ, τον Πανιώνιο στην εποχή Λιανού, προστέθηκε ο Αρης με αίολες κατηγορίες και “κυνήγι μαγισσών” μέσω της διαιτησίας, δεν δημιουργείται καμία έκπληξη. Ευκολότερος στόχος από την ΕΟΚ δεν υπάρχει.