Πάει σαν άλλοτε...

aek panionios

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ 5.000 Ενωσίτες τραγουδούσαν, από τα μεγάφωνα ακούστηκε ξανά ο ύμνος της εποχής Φιλίππου και στο παρκέ η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο (77-64) υπό το βλέμμα του νέου μεγαλομετόχου, Μάκη Αγγελόπουλου!

 

Το πάρτι άρχισε νωρίς στο ΟΑΚΑ, αφού η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και με το καλημέρα προηγήθηκε με 11-0 χάρη σε ένα μπαράζ τριπόντων. Ο Πανιώνιος δεν είχε σχέση με τον Πανιώνιο της 1ης αγωνιστικής, αφού είχε στο ρόστερ του επτά έμπειρους παίκτες με θητεία σε διάφορα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όμως ήταν φανερό πως δεν είχε δουλευτεί καθόλου, αφού όλοι αυτοί μαζεύτηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες. Με αιχμή τον Βεργίνη πάντως προσπάθησε να ανακάμψει, αλλά τα χέρια των παικτών της ΑΕΚ ήταν ζεστά και εκτελούσαν από την περιφέρεια.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 27-13 και στη δεύτερη περίοδο ο Πανιώνιος με καλή άμυνα και τον Κορόλεφ να δίνει λύσεις στην επίθεση προσπάθησε να πλησιάσει μειώνοντας 31-22 στπ 14'. Δύο δοαδοχικά τρίποντα από τους Σάκοτα και Κασελάκη, όμως, επέτρεψαν στην ΑΕΚ να διατηρήσει την κυριαρχία της και στο τέλος του ημιχρόνου να ανεβάσει τη διαφορά στους 20 πόντους (47-27) επικρατώντας πλήρως.

Ο Κάιλς έκανε αρκετά καλή δουλειά, αν και δεν ήταν 100% σοβαρός, ο Ράιτ ήταν αξιοπρεπής, όμως οι άλλοι δύο Αμερικανοί της Ένωσης, Ουίλιαμσον και Γούντριτζ, ήταν κακοί και δύσκολα θα κρατήσουν τη θέση τους στο ρόστερ για πολύ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θανάσης Παπαχατζής αποφάσισε να παίξει ζώνη και δικαιώθηκε, διότι η ΑΕΚ βραχυκύκλωσε, καθώς δεν είχε την ίδια ευστοχία στα τρίποντα, ενώ δεν μπορούσε να χτυπήσει ούτε μέσα από το καλάθι. Από την άλλη πλευρά ο Ξανθόπουλος βρήκε το χέρι του, ο Γουντς έδωσε λύσεις μέσα στο καλάθι και ο Πανιώνιος σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά και μείωσε στο 24' 50-42 τρέχοντας σερί 15-3. Παρότι ήταν άστοχη, η ΑΕΚ βρήκε εν τέλει λύσεις από το τρίποντο για να μείνει όρθια, όμως στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε ήδη δεχθεί 26 πόντους (επιμέρους σκορ 13-26) και αυτό ήταν το μεγάλο της πρόβλημα.

Γι' αυτό ο Βαγγέλης Ζιάγκος αποφάσισε να εμπιστευτεί αμιγώς ελληνική πεντάδα αποσύροντας τους Αμερικανούς και παίζοντας με τους Παπαντωνίου, Πολυτάρχου στα γκαρντ, τον Κασελάκη και τον Σάκοτα ως φόργουορντ και τον Σαρικόπουλος σέντερ. Με αυτούς η άμυνα έγινε πιο σοβαρή, ενώ ειδικά ο Σαρικόπουλος βοήθησε πάρα πολύ τόσο μαζεύοντας ριμπάουντ όσο και παίζοντας καλή ατομική άμυνα.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να συγκρατήσει τον Πανιώνιο και προς το τέλος με λύσεις κυρίως από τον Σάκοτα, που το πήρε πάνω του, εδραίωσε τη διαφορά σε διψήφιες τιμές και εν τέλει πήρε τη νίκη με 77-64 μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Παρών και ο Αγγελόπουλος

Στον αγώνα ήταν μεταξύ άλλων παρών και ο νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος. Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας με τα ενωσίτικα αισθήματα που παρακολουθεί επί πολλά χρόνια τις δραστηριότητες της ΑΕΚ σε όλα τα σπορ και προσπαθεί κατά καιρούς να ασχοληθεί και ενεργά, θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ, το οποίο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο του 51%. Το βέβαιο πάντως είναι ότι χάρη στην παρέμβασή του το τελευταίο διάστημα διευθετήθηκαν κομβικά ζητήματα για την Ένωση, όπως η παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ, η συμφωνία με τον OTE TV και η ξεχωριστή συμφωνία της ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ (διαφημίζει στη φανέλα το ΣΚΡΑΤΣ).

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 47-27, 60-53, 77-64.

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 9 (2), Κάιλς 11 (1), Σάκοτα 18 (2), Κασελάκης 11 (3), Πολυτάρχου 6 (1), Ράιτ 9 (1), Γουίλιαμσον 2, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 8, Μιλόσεβιτς 3 (1), Γούντριτζ.

Πανιώνιος: Ξανθόπουλος 16 (3), Βεργίνης 8 (2), Κουκουλάς, Σπυρόπουλος, Στρναντ 3 (1), Μοτσενίγος, Μπιλής, Σταμάτης, Γουντς 14, Φιτζπάτρικ 8, Κορόλεφ 15 (3), Μωραϊτης.