Τρίτη και Πέμπτη

pao-osfp

Ο κύβος ερρίφθη. Οι δύο αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Κυπέλλου θα γίνουν την Τρίτη 7/10 και τα προημιτελικά, άρα και το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού (κεκλεισμένων των θυρών), την Πέμπτη 9/10.

Μετά από τη συζήτηση που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρέθηκε η λύση για το Κύπελλο. Οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης Άρη-ΑΕΚ και Απόλλωνα Π.-Κοροίβου θα διεξαχθούν εν τέλει την Τρίτη 7/10, αφού θα έχει ολοκληρωθεί το διάστημα αναστολής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στα ομαδικά αθλήματα (1-6/10). Και για να μη χαθεί χρόνος ούτε και να δοθούν οποιουδήποτε είδους δικαιώματα, οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 9/10. Με αυτό τον τρόπο το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού θα διεξαχθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, άρα το "τριφύλλι" θα εκτίσει σε αυτό την περσινή τιμωρία του και οι εξέδρες του ΟΑΚΑ θα είναι άδειες.

Στη διάρκεια της συζήτησης του υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΟΚ λύθηκε και η παρεξήγηση που δημιούργησε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας βάσει της οποίας οι δύο αγώνες Κυπέλλου ορίστηκαν στις 6/10. Ο υφυπουργός ρώτησε σχετικά τον κ. Βασιλακόπουλο κι αυτός απάντησε ότι η ανακοίωση εκδόθηκε βάσει της αρχικής γενικόλογης απόφασης, που έκανε λόγο για αναστολή κάθε δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν είχε περιέλθει σε γνώση της ΕΟΚ το πλήρες και εξειδικευμένο κείμενο της απόφασης.

Ο κ. Ανδριανός ρώτησε τους συμβούλους του πότε έστειλαν το φαξ με το πλήρες κείμενο της απόφασης και διαπίστωσε ότι είχε φύγει αργά το μεσημέρι, επομένως σε εκείνο το σημείο λύθηκε η όποια παρεξήγηση.

Ακολούθως η ΕΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος τροποποιείται, μετά την κοινοποίηση στην ΕΟΚ, σήμερα 30/9 και ώρα 15.15 της πλήρους Υπουργικής απόφασης, η οποία διευκρινίζει ότι αναβάλλονται οι αθλητικές συναντήσεις έως και τις 6/10.

Έτσι οι αγώνες Άρης-ΑΕΚ και Απόλλων Π.-Κόροιβος Αμαλιάδας, της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης της διοργάνωσης, θα διεξαχθούν στις 7/10"