• ΑΕΚ
  • Posted

Επαναστατικές μέθοδοι!

David Kyles

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στην ΑΕΚ να πρωτοπορεί στο κομμάτι της επικοινωνιακής πολιτικής, αφήνοντας τους παίκτες που αποκτά να ανακοινώνουν μόνοι τους τις μεταγραφές τους!

Τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι η ΑΕΚ έκανε τις δύο πρώτες μεταγραφές της ενόψει της πρώτης συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Α1 μετά από απουσία τριών χρόνων. Απέκτησε, λέει, τον γνωστό μας από το πέρασμά του από τον Πανελευσινιακό, Ντέιβιντ Κάιλς, και τον Κασμίρ Ράιτ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Γκρόνιγκεν. Αμφότεροι είναι γκαρντ.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει ο τρόπος που το μάθαμε. Όχι μέσω κάποιας δήλωσης από επίσημα χείλη ή, πολύ περισσότερο, από κάποιο δελτίο Τύπου, όπως συνηθίζεται, αλλά από τους ίδιους τους παίκτες! Οι οποίοι ανήρτησαν στον προσωπικό λογαριασμό τους στο facebook την είδηση της μεταγραφής τους στην ΑΕΚ συνοδευόμενη από τα αισθήματα χαράς και προσωπικού ενθουσιασμού, που τη συνοδεύουν.

Κι αφού λοιπόν το λένε οι ίδιοι οι παίκτες-και οι δύο-δεν έχει κανείς λόγο να αμφιβάλλει. Πολύ περισσότερο απο τη στιγμή που δεν έχουμε ακούσει κανέναν ως τώρα να διαψεύδει. Άρα οι μεταγραφές είναι δεδομένες και ο Βαγγέλης Ζιάγκος λογικά θα τους περιμένει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να ενσωματωθούν στις προπονήσεις, οι οποίες στόχος είναι να αρχίσουν τη Δευτέρα 8/9.

Έτσι λοιπόν η ΑΕΚ πρωτοπορεί στην άσκηση της επικοινωνιακής πολιτικής της, εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο εξοικονόμησης πόρων και στελεχιακού δυναμικού, η οποία βασίζεται σε ένα συνδυασμό της αμεσότητας των social media και της άκριτης υιοθέτησης όσων δημοσιεύονται σε αυτά από τα ελληνικά ΜΜΕ, που θεωρούν πως ό,τι γράφεται στο facebook και το twitter είναι είδηση...