Κάτι σπουδαίο... (vids)

fokas aerodr

Η αποστολή της Εθνικής αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης για τη Σεβίλη με... προίκα την πολύ καλή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία και το άριστο κλίμα και με στόχο να πετύχει κάτι σπουδαίο στο Μουντομπάσκετ, όπως είπε ο Φώτης Κατσικάρης.

 Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε ένα μίνι απολογισμό της προετοιμασίας και αναφέρθηκε στα... μελλούμενα:

«Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με πάρα πολύ καλό κλίμα και αρκετή αισιοδοξία όσο αφορά την προετοιμασία που κάναμε, την ετοιμότητα που θα έχει η ομάδα και βέβαια την περηφάνια που νιώθει κάθε μέλος αυτής της αποστολής που αντιπροσωπεύει την χώρα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ πως το κλίμα είναι πάρα πολύ σημαντικό σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Και όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο. Εχουμε δει ομάδες με αστέρια με ονόματα και όμως δεν τα κατάφεραν. Αν δεν μπορέσεις να φτιάξεις ένα όμορφο κλίμα, ώστε να είναι όλοι μαζί και να έχουν έναν κοινό στόχο, τότε θα αποτύχεις. Είναι αλήθεια ότι φέτος υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην διάρκεια της προετοιμασίας. Όλα τα παιδιά, αλλά και το προπονητικό τιμ είχαμε έναν κοινό στόχο: κάθε μέρα να δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο γήπεδο για να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα μπορούσαμε προκειμένου να είναι ανταγωνιστική σε αυτή την διοργάνωση».

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να επιστρέψει με ένα μετάλλιο στις αποσκευές του, απάντησε: «Οχι μόνο εγώ αλλά κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Ελληνας θα ήθελε να γυρίσουμε σπουδαίο στις αποσκευές μας. Για αυτό παλεύουμε το ευχόμαστε. Ξέρουμε βέβαια ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το σίγουρο είναι πως έχουμε μια ομάδα που θα παλέψει και αν είναι να χάσει θα χάσει επειδή ο αντίπαλός θα είναι καλύτερος, αλλά δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Θα πάμε παιχνίδι παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και πνευματικά έτοιμοι. Μετά την πρώτη φάση, ακολουθούν τα καθοριστικά παιχνίδια είναι τα νοκ άουτ, που μπορούν να σου ανοίξουν την τύχη».

Για το αν το πρόγραμμα είναι βατό, αλλά αναφορικά με την δυναμικότητα των αντιπάλων της Εθνικής, ο Φώτης Κατσικάρης, σχολίασε: «Θεωρητικά είναι πιο αδύναμοι. Ολες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Η Σενεγάλη είναι πολύ αθλητική ομάδα. Σίγουρα, βλέποντας το πρόγραμμα θεωρητικά μπορεί να μας βοηθήσει, με την έννοια ότι σε κάθε αγώνα βελτιωνόμαστε. Οχι μόνο για εμάς, αλλά για κάθε ομάδα η πρεμιέρα κρύβει παγίδες γιατί υπάρχει το φυσιολογικό άγχος. Το πρώτο παιχνίδι με την Σενεγάλη θα είναι για εμάς το σημαντικό. Ομως, εφόσον μπορέσουμε και μπούμε καλά, όπως είναι το πρόγραμμα μπορούμε να πούμε πως είναι βολικό και έχουμε την δυνατότητα να το εκμεταλλευτούμε». 

Λίγο πριν από την αναχώρηση μίλησαν τόσο ο αρχηγός, Νίκος Ζήσης, όσο και ο Κώστας Καϊμακόγλου. Δείτε σε βίντεο τι δήλωσαν: