"Αμετακίνητοι στις αρχές μας"

Kaffes

Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, μίλησε για το έργο της Ομοσπονδίας και απάντησε με αρκετές και σαφείς αιχμές στην επίθεση που δέχθηκε πριν από μερικές ημέρες από τον Λάζαρο Βορεάδη.

«Πριν λίγα χρόνια η επιχορήγηση της ΓΓΑ για την ΟΔΚΕ ήταν περισσότερο από 100.000 ευρώ. Η φετινή ήταν 15.000 ευρώ. Στις εποχές που άλλες ομοσπονδίες κλείνουν και υπολειτουργούν εμείς με τις χορηγίες μας, γιατί η αλήθεια είναι ότι φτιάξαμε και ένα brand name το οποίο έχει μια σταθερή αξία, μπορούμε να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που αφορά στην επιμόρφωση των Ελλήνων διαιτητών προκειμένου να κρατήσουμε τη διαιτησία στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαικής αλλά και της παγκόσμιας πυραμίδας στην οποία βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες» υποστήριξε ο «ισχυρός άνδρας» της ΟΔΚΕ μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Superbasket.

Όσο για την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η Ομοσπονδία διαιτητών από τον Λάζαρο Βορεάδη, σχολίασε: «Εμείς ότι και να λένε κάποιοι, θα παραμείνουμε αμετακίνητοι σε κάποιες αρχές που μας χαρακτηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια με μοναδικό στόχο μας την προσφορά στην Ελληνική διαιτησία. Αναζητούμε στις σχολές διαιτησίας σε όλη τη χώρα νέους καλαθοσφαιριστές ή πρώην αθλητές που αγαπούν το άθλημα και θέλουν μόνο να προσφέρουν σε αυτό. Βάζουμε προσωπικό χρόνο αλλά και χρήμα παραμελώντας πολλά από την προσωπική μας ζωή. Όμως πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι ότι δεν αποδεχόμαστε την άδικη κακόπιστη κριτική και θα είμαστε πολύ σκληροί απέναντι τους. Η ανοχή μας να μην εκλαμβάνεται από κανένα σαν αδυναμία. Πόσο μάλιστα από κάποιους πρώην διεθνείς διαιτητές που μοναδικό στόχο και σκοπό στην ζωή τους είχαν τα προσωπικά οικονομικά τους οφέλη.

Από την διαιτησία αυτοί μόνο πήραν. Εάν όμως θέλουν να προσφέρουν δεν έχουν παρά να θέσουν τον εαυτό τους στην διάθεση για προσφορά και να ζητήσουν την ψήφο των διαιτητών όλης της Ελλάδος στις επόμενες εκλογές το 2016. Αλλά μήπως έχει χαθεί το μέτρο ή κάποιοι θέλουν να φωνάξουν και αυτοί ότι υπάρχουν; Και εν πάση περιπτώσει αναρωτιέμαι ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ Βορεάδη αλλά και σε κάποιους που   κινούνται παρασκηνιακά , να μιλούν απαξιωτικά για το έργο της ομοσπονδίας μας και τελικά ποιοί νομίζουν ότι είναι. Κάποιοι που δεν έχουν κατ΄ελάχιστον τα προσόντα , να λένε σε άτομα με ιδιαίτερα υψηλές σπουδές, με δικές τους εταιρείες που συντηρούν περισσότερες από 50 οικογένειες ,που έχουν διοικήσει επιστημονικούς και αθλητικούς φορείς ότι δεν δικαιούνται να διοικήσουν την ΟΔΚΕ επειδή δεν πήραν το σήμα του διεθνή διαιτητή. Η ΟΔΚΕ δεν προσφέρεται για την εκτόνωση κάποιων που την χρησιμοποιούν και την επικαλούνται κατά το δοκούν. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες στα λεγόμενά του και λογοδοτεί για τις πράξεις του.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην διαιτησία και τους πληροφορώ δεν είμαστε εύκολοι αντίπαλοι όπως νομίζουν κάποιοι… Οι διαιτητές, να είναι σίγουρος ο κ. Βορεάδης παρά τη δύσκολη και πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία, θα αποζημιωθούν σε λίγες μέρες για ένα μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς. Πρέπει όμως κάποιοι εκτός απ’ την   άγονη και ανέξοδη κριτική, να γνωρίζουν και τις ιδιαίτερα μεγάλες περικοπές που έγιναν τα τελευταία χρόνια απ’ την ΓΓΑ στην ΕΟΚ».