Έχασαν οι έφηβοι

Η Εθνική εφήβων έχασε από την Τουρκία στο ντέρμπι του ομίλου με 68-64 (36-33) και στην ισοβαθμία τριών ομάδων, πήρε τη δεύτερη θέση.

Η Τουρκία τερμάτισε πρώτη και η Βοσνία τρίτη. Έτσι, η ελληνική ομάδα στη δεύτερη φάση περνάει με μία νίκη και μία ήττα και θ’  αντιμετωπίσει τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Ισπανία
Το  άσχημο πρώτο δεκάλεπτο, που έδωσε και μία σημαντική διαφορά στην Τουρκία, δεν επηρέασε στη συνέχεια την απόδοση της ελληνικής ομάδας που βρήκε τις λύσεις για να γυρίσει το ματς και να το φέρει στα μέτρα της.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το νεκρό τετράλεπτο των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν με 12-0 και με 19-3 στο 7΄. Το δεκάλεπτο έληξε με 24-13, αλλά η επιθετική δυστοκία της Ελλάδα, εξαφανίστηκε στη συνέχεια. Η καλή της άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ, με την είσοδο του Παπαγιάννη, άλλαξαν την εικόνα και με σταθερά καλό τον Χαραλαμπόπουλο, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά προηγήθηκε και με τρίποντο του Μουράτου στο 1΄40΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (33-32). Οι Τούρκοι κατάφεραν να κλείσουν το α΄ μέρος προηγούμενοι με 36-33, αλλά τα ποσοστά της ελληνικής ομάδας βελτιώθηκαν θεαματικά. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο (52-49), αλλά ένα 8-2 των Τούρκων στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου τους έφερε μπροστά με 57-56.
Το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία στις βολές. Παρόλα αυτά ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα 30 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Χαραλαμπόπουλος μείωσε σε 64-62, αλλά οι Τούρκοι αντέδρασαν ψύχραιμα.
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 3 (1), Κόνιαρης 5 (1), Κόττας, Οικονομόπουλος 5 (1), Μήτογλου 4, Νουράτος 7 (1), Τσαλμπουρής, Μπιλής, Σταμάτης 14, Παπαγιάννης 8, Χαραλαμπόπουλος 18.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ουγκουρκού 9 (1), Οτζεμίρογλου 8 (2), Αρσλάν 8 (1), Γκετσίμ 5 (1), Μπαγιακάν 2, Κορκμάζ 8 (1), Αράρ, Ολμάζ, Ουλουμπάι 13, Ακιέλ 2, Γκούβεν 13.