Τον γκρινιάρη έπαιζαν μικροί;

griniaris

Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό ή θα αρχίσουμε να σταυροκοπιόμαστε ή θα ξεχάσουμε και αυτά τα (έστω) λίγα που ξέρουμε… Το τι έχει ειπωθεί και το τι έχουν διαβάσει τα ματάκια μας τον τελευταίο καιρό (ειδικά στα social media που είναι και στο φόρτε τους τον τελευταίο καιρό), δεν περιγράφεται!

Ειδικά μετά και τις πρόσφατες κινήσεις του Παναθηναϊκού οι προπονητές των πληκτρολογίων, έδωσαν και πήραν. Τώρα θα μου πείτε για ποιον λόγο να κάθομαι και να ασχολούμαι με όλους αυτούς. Άπλα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όλοι όσοι γκρινιάζουν από το πρωί έως το βράδυ, λες και δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, στο τέλος ψάχνουν μανιωδώς για ένα εισιτήριο της εκάστοτε φιέστας. Και αυτό αφορά τους οπαδούς όλων των ομάδων.

Απλά στην παρούσα φάση θα ασχοληθώ περισσότερο με τους "πράσινους". Παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο του "κραξίματος" στην διοίκηση του Παναθηναϊκού επειδή δεν ανανεώθηκαν συμβόλαια,  όπως αυτά των Λάσμε και Ματσιούλις κατά πρώτο λόγο και του Μπράμος κατά δεύτερο. Αναρωτιέμαι: οι ίδιοι δεν ήταν εκείνοι που γκρίνιαζαν όλη τη σεζόν για το κακό μπάσκετ που παίζει η ομάδα και ότι δεν ήταν αυτή εικόνα… .εξάστερου; Ε,  φαντάζομαι ότι κάπου στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονταν στον 5ο τελικό και θα πανηγύριζαν. Και στην τελική,  μόνο ο Ματσιούλις (ίσως και να) άξιζε να παραμείνει. Ο Μπράμος έπαιζε λες και πρωταγωνιστούσε στο.. LOST (μόνο στο ματς με τη Φενέρ εντοπίστηκε), ενώ ο Γκαμπονέζος σέντερ εμφανίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΜΟΝΟ στους τελικούς. Κι αυτός εξαφανισμένος! Ειδικά στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας όπου ήταν ωσεί παρών!!

Οπότε γιατί να παρέμεναν;; Πάμε παρακάτω. Επίσης έχουν παρανοήσει πολλοί την ελληνοποίηση που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός. Τι σημαίνει αυτό; Θα έπαιρνε όλους τους Έλληνες και θα έκανε αμέσως ομάδα; Σοβαροί να είμαστε! Το ελληνικό στοιχείο θα μπαίνει ΣΤΑΔΙΑΚΑ στο ράστερ μέχρι να φτιαχτεί ένας ισχυρός κορμός,  όπως και αυτός που τον έκανε πρωταγωνιστή τα τελευταία χρόνια. Ήδη με τις προσθήκες των Λούντζη, Παπαγιάννη, τον διαφαινόμενο ερχομό του Κόνιαρη και την ήδη παρουσία των Χαραλαμπόπουλου, Διαμαντάκου έχουν μπει ισχυρά θεμέλια.

Βέβαια η περισσότερη γκρίνια είχε να κάνει με την απόκτηση των Σλότερ και Μπατίστα. Ειδικά για τον νεο σέντερ του Παναθηναϊκού ακούστηκε η εξής ατάκα: "Μα καλα, μπασκετμπολίστα απο την Ουρουγουάη;" Όπα ρε μεγάλε (που λέει και ο τιτάνας Σπυριδάκης) λες και η Γκαμπόν του Λάσμε είναι μπασκετομάνα από τις λίγες. Μέχρι στιγμής οι "πράσινοι" έχουν κάνει τις επιλογές τους με πιο… εντυπωσιακή αυτή του Νέλσον,  ενώ αναμένεται να κάνουν και άλλες δύο. Δεν λέω ότι θα "βγουν" όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό. Όμως είναι λάθος να υποβαθμίζονται τα πάντα επειδή δεν συνάδουν με τις απόψεις και τις αντιλήψεις κάποιων προπονητών και προέδρων των πληκτρολογίων. Που εκφράζουν και γνώμη σε πρώτο πρόσωπο «εγώ θέλω τον τάδε..», λες και είναι ο ιδιοκτήτης ή ο λεφτάς που θα τον κάνει δωρεάν στην ομάδα.

Επιπλέον υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και οι Διαμαντίδης, Φώτσης,  Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς, Παππάς,  Γκιστ και θεωρείται δεδομένο ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Ίσως και περισσότερο από τον πιο αισιοδοξώ φίλο της. Απλά στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει ΠΟΤΕ να κάνουμε υπομονή… Και ούτε πρόκειται απ' ότι φαίνεται.