"Συμπαίκτης ο κόσμος"

priftis

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη, καθώς συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση και στις πρώτες δηλώσεις του εκφράζει την πρόθεση να βάλει και τον κόσμο μέσα στο παιχνίδι ώστε μαζί του η ομάδα να πετύχει το στόχο της διάκρισης στην Α1.

Ο Δημήτρης Πρίφτης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να ρυθμίσει από κοινού με τα στελέχη της ΚΑΕ τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει το συμβόλαιό του πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, που αρχίζει τη Δευτέρα. Θεωρείται, ωστόσο, ήδη προπονητής του Άρη και έκανε τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, που θα συνεργαστώ ξανά με τον Άρη μετά από τέσσερα χρόνια, από ένα διαφορετικό πόστο φυσικά. Γνωρίζω τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς που αυτήν την περίοδο διέπουν τον σύλλογο. Ταυτόχρονα, γνωρίζω τα πρόσωπα, τους ανθρώπους και την ποιότητά τους, κάτι που με κάνει πολύ αισιόδοξο ότι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που με τη Διοίκηση έχουμε θέσει σαν βασικό μας μέλημα. Σε όλα αυτά φυσικά πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει η μεγάλη δύναμη του Άρη, που είναι ο κόσμος του, γιατί -επί της ουσίας- όλες οι ομάδες κινούνται σε ένα ίδιο επίπεδο σε γενικές γραμμές, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η διαφορά του Άρη είναι αυτό ακριβώς το σημείο, ο κόσμος του. Σκοπός δικός μου, αλλά και των συμπαικτών μου, γιατί έτσι θεωρώ τη διοίκηση, τους παίκτες που θα έχω στη διάθεσή μου και τους συνεργάτες μου, θα είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μικρύνουν την απόστασή μας με την εξέδρα, θα κάνουμε τον κόσμο να γίνει και εκείνος συμπαίκτης μας και να παίζει το παιχνίδι στον παλμό των παικτών

Τη χρονιά την οραματίζομαι δύσκολη και έχω πολλή διάθεση και όρεξη. Θέλω να αγωνιστώ. Θέλω κατ’αρχήν να φτιάξουμε ένα σωστό ρόστερ, το οποίο να συνάδει με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και από εκεί και πέρα το όραμά μου το κρατώ για μένα και θα δουλεύω μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση. Αυτό θα προσπαθήσω να μεταδώσω και σε όσους είναι γύρω μου.

Έχω κάποια αίσθηση του τι γίνεται στην ομάδα. Ξέρω πρόσωπα, συνεργάστηκα μαζί τους, γνωρίζω τα δεδομένα της πόλης και τα δεδομένα της ομάδας. Σίγουρα όλα αυτά με κάνουν λίγο πιο έτοιμο».

Ο αντιπρόεδρος της διοίκησης, Χρήστος Γαλιλαίας, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Όπως ξέρετε είναι ένα “φλερτ” που ξεκίνησε από τον Δεκέμβρη, αλλά δεν μπορούσε για άλλους λόγους να γίνει τότε. Από εδώ και πέρα, δε χρειάζονται πολλά λόγια, μόνο δουλειά. Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το νέο προπονητή. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα πράξει και ο λαός του Άρη και ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στην ομάδα δύσκολες καταστάσεις».