Ο Φώτσης τι φταίει;

fotsikoufo

Το θέμα δεν είναι αν ο Κώστας Κουφός είναι Έλληνας πατριώτης ή όχι ούτε αν έχει υποχρέωση να παίξει στην Εθνική ομάδα ή δεν έχει ούτε αν πιέστηκε να παίξει στην Εθνική ή δεν πιέστηκε. Το θέμα είναι ότι είπε τελικά στον ομοσπονδιακό προπονητή πως θα έρθει και τρεις μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία αποφάσισε πως δεν θα έρθει.

Και «κρέμασε» το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής. Και τίναξε στον αέρα όλον τον αγωνιστικό σχεδιασμό που είχε γίνει για το Μουντομπάσκετ. Διότι ο Κουφός δεν κλήθηκε για να φάει το τρέξιμο στο Καρπενήσι και μετά να κοπεί. Κλήθηκε επειδή είχε συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα που θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Ισπανίας.

Και τώρα ο Κατσικάρης πρέπει να ξανακάνει τα σχέδιά του από την αρχή. Χώρια που είναι πλέον εκτεθειμένος απέναντι στον Αντώνη Φώτση. Έναν παίκτη που τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχε λείψει ποτέ από το ετήσιο θερινό ραντεβού της Εθνικής ομάδας, έναν παίκτη που δεν παραπονέθηκε ποτέ για κούραση ή για άλλου είδους επιβάρυνση, έναν παίκτη που ακόμα και πέρυσι, όταν ο ρόλος του στην ομάδα υποβαθμίστηκε δυσανάλογα με την προσφορά του σε αυτήν, δεν έβγαλε τσιμουδιά, έναν παίκτη που έχει τιμήσει όσο λίγοι το εθνόσημο.

Αυτόν τον παίκτη ο Κατσικάρης επέλεξε να αφήσει εκτός ομάδας φέτος. Με πόνο καρδιάς πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του, όπως ο ίδιος είπε, και δεν του έδωσε ίσως την τελευταία ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει ώστε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Και πήρε αυτή την απόφαση ο ομοσπονδιακός προπονητής με γνώμονα μόνο τη χημεία των ψηλών που είχε στο μυαλό του δεδομένης της παρουσίας του Κουφού. Επειδή ο Κουφός του είχε πει ότι θα έρθει. Αν του είχε πει ότι δεν θα ερχόταν, ο Φώτσης σήμερα θα ήταν στην ομάδα. Τι να του πει τώρα ο Κατσικάρης;

Πολλοί μπορεί να ισχυριστούν ότι ο Κουφός πήρε μια επαγγελματική απόφαση. Μπορεί. Η συμπεριφορά του όμως δεν είναι σίγουρα επαγγελματική. Επαγγελματίας είναι αυτός που εμφανίζει συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις του. Αυτός που ό,τι λέει το κάνει. Επαγγελματίας είναι ο Φώτσης. Επαγγελματίας είναι ο Μπουρούσης, που όλοι κάτι έχουν να του προσάψουν πάντα, αλλά αυτός εκεί, κάθε καλοκαίρι να παίζει με σπασμένα χέρια, ώμους, μέση με την Εθνική. Επαγγελματίας είναι ο Ζήσης.  Όλοι τους έχουν πανάκριβα συμβόλαια και κερδίζουν ένα σκασμό λεφτά κάθε χρόνο. Αλλά όταν λένε ότι θα έρθουν στην Εθνική, έρχονται χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους κλπ. Και για τον Σπανούλη ισχύει το ίδιο. Πάλεψε για να έρθει, εξάντλησε όλες τις πιθανότητες, αλλά όταν είδε ότι το πρόβλημα με τα γόνατά του ήταν σοβαρό, έκανε μια τίμια εξήγηση και δεν «κρέμασε» κανέναν.

Όπως «κρέμασε» ο Κουφός. Που θα πρέπει κάποια στιγμή να ωριμάσει. Ή να αλλάξει μάνατζερ…