Μπλακ άουτ στη Μόσχα

H ευκαιρία τελικά για τον Παναθηναϊκό  να «κλέψει» ένα παιχνίδι στην Μόσχα ήταν την Μ. Τετάρτη. Γιατί σήμερα η ΤΣΣΚΑ δεν άφησε περιθώρια στους πρωταθλητές Ελλάδας να φέρουν πάλι το ματς στα μέτρα τους. Η ομάδα του Μεσίνα επικράτησε εύκολα με 77-51 (39-25)  και η σειρά μεταφέρεται τώρα στο ΟΑΚΑ όπου θα οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν την  υπέρβαση  για να ανατρέψουν το 0-2.

Κι αν το πρώτο ματς ήταν οδηγός για να πετύχουν κάτι καλύτερο στο δεύτερο, το σημερινό πρέπει ν’ αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Με το ζόρι έφτασαν τους 51 πόντους, εκ ων οποίων οι 11 προήλθαν από βολές (11/16), ενώ η ΤΣΣΚΑ είχε μόνο 2/4, δεν έχεις τύχει.  Τα ποσοστά των γηπεδούχων κυμάνθηκαν  σε υψηλά επίπεδα με 67% στα δίποντα (24/37), με 60% στα τρίποντα (9/15), έναντι 36% (14/38) και 20% (4/20), αντίστοιχα.
Η εκνευριστική αστοχία του Παναθηναϊκού, απέναντι στις «συμπληγάδες» των Ρώσων της στέρησε κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι καλό. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που 3ίχε 3/5 τρίποντα, η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική. Στο δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχε όλους κι όλους έξι  πόντους προς το τέλος της περιόδου και η καλή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο πήγε στράφι, αφού όχι μόνο η επιθετική παραγωγικότητα δεν ανέβηκε, αλλά ένιωσε  να χάνει και δυνάμεις.
Ο Ούκιτς στο α΄ μέρος ήταν η πιο αξιόπιστη λύση, ενώ οι υπόλοιποι περιφερειακοί κυμάνθηκαν στα ρηχά, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Γιατί μόνο από εκεί μπορούσε ο Παναθηναϊκός να καταφέρει κάτι, αφού κοντά στο καλάθι δεν είχε παιχνίδι, απέναντι στα ψηλά κορμιά της ΤΣΣΚΑ.
Η «αρκούδα» κρατούσε χαλαρά μία διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, είχε λύσεις  από παντού και στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησε γκάζι και ανέβασε στα ύψη τη διαφορά με κορυφαίο τον Γουίμς. Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα του Παναθηναϊκού την τελευταία δεκαετία και οι 51 ποόντοι αρνητικό ρεκόρ στην ευρωλίγκα
ΤΣΣΚΑ (Ε. Μεσίνα): Μίτσοφ 12 (3), Φριτζόν 7 (1), Τζάκσον 4, Πάργκο 2, Κριστιτς 10 (1), Γουίμς 23 (4), Ζοζουλίν, Βορόντσεβιτς 9 (1), Κάουν 2, Κριάπα 4, Χάινς 4.
ΠΑΟ (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος 4 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 15 (1), Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Ματσιούλις 5 (1), Παππάς, Ράιτ 2.