Ξύπνησε αργά

spanoul real

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αυτή τη φορά, όμως το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο. Η Ρεάλ με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση, νίκησε με 82-77, έκανε το 2-0 στη σειρά και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μια τελευταία ευκαιρία στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να μπαίνει με μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση απ' ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, ενώ και το σχήμα με τον Ντάνστον σέντερ και τον Πέτγουέι "τεσσάρι" ήταν σαφώς πιο λειτουργικό. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, τον Παπαπέτρου να δίνει λύσεις και τον Ντάνστον να κερδίζει μάχες μέσα στην αντίπαλη ρακέτα οι "ερυθρόλευκοι" κατάφερναν να διατηρούν την επαφή τους με το σκορ, όμως αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα.

Η Ρεάλ έπαιζε με το γρήγορο ρυθμό που της αρέσει να παίζει και επιπλέον είχε διαβολεμένη ευστοχία από την περιφέρεια. Όποιος σηκωνόταν για τρίποντο, ευστοχούσε κι αυτό δεν ήταν υπερβολή, αφού μέχρι και ο Ρέγες έβαλε δύο τρίποντα συνεχόμενα! Αλλά και τις ελάχιστες φορές που αστοχούσαν οι παίκτες της ισπανικής ομάδας έπαιρναν το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραραν με δεύτερη ευκαιρία. Όλα αυτά αχρήστευσαν την καλή επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και έδωσαν τη δυνατότητα στη Ρεάλ να βάλει 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο καινα προηγηθεί με 30-23.

Στη δεύτερη περίοδο ο Μπαρτζώκας άφησε εκτός τον Σπανούλη και η αλήθεια είναι αυτό στην επίθεση δεν του στοίχισε, καθώς βρήκε λύσεις από τον Πέτγουέι, τον Λοτζέσκι, μέχρι και τον Κόλινς, που έπαιξε δυναμική άμυνα και στον Ρούτνι, ενώ γενικά ο Ολυμπιακός έδειχνε να αντιδρά σωστά επιθετικά με καλά ποσοστά και δυναμική παρουσία στα επιθετικά ριμπάουντ. Το πρόβλημα όμως παρέμενε στην άμυνα, καθώς οι παίκτες της Ρεάλ συνέχισαν να ευστοχούν έξω από τα 6.75μ. (9/13 τρίποντα είχαν στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός είχε 5/7), ενώ μέσα στη ρακέτα ο Μπουρούσης έκανε καλή δουλειά εκμεταλλευόμενος τους διαδρόμους που έβρισκε. Η Ρεάλ προηγήθηκε με 38-24 στο 13' και παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να μειώσει, πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με μια διαφορά 9 πόντων υπέρ της (53-44).

Ο Σπανούλης μπήκε ζεστός στην τρίτη περίοδο και με δύο τρίποντα έφερε τον Ολυμπιακό κοντά (53-49), όμως ο Ρούντι αποκατέστησε άμεσα την τάξη με πέντε σερί πόντους. Το 60-52 του 23' έγινε 70-57 στο 28', καθώς ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό με την παρουσία του μέσα στη ρακέτα. Παρ' όλο που ο ρυθμός είχε πέσει σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και η Ρεάλ δεν έχει την ίδια ρέντα στα σουτ, εντούτοις ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να σκοράρει, ειδικά από τη στιγμή που η άμυνα πάνω στον Σπανούλη έγινε καλύτερη, ενώ και η αστοχία στις βολές ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Ντάνστον πάντως ήταν συγκινητικός και χάρη στις δικές τος προσπάθειες κυρίως, αλλά και μικρές βοήθειες από τον Πρίντεζη, η διαφορά έπεσε στους 8 στο 30' (70-62).

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός σκόραρε όλον κι όλον ένα πόντο κι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τη Ρεάλ, που ήταν εμφανές ότι είχε σβήσει τη μηχανή. Στο 35' το σκορ ήταν 75-63 και ο Ολυμπιακός έδειχνε πεσμένος στο καναβάτσο, καθώς ο Σπανούλης είχε προβλήματα απέναντι στην αντίπαλη άμυνα και άλλη λύση δεν υπήρχε.

Παρ' όλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν συνεπείς στην άμυνα και στο 38' κατάφεραν να μειώσουν 78-71 με ένα καλάθι του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό. Ο Λοτζέσκι αίφνης ξύπνησε και με άλλα δύο καλάθια έκοψε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, που στο 39' έπεσε στους 4 πόντους (79-75), καθώς ο Ολυμπιακός δεν το παράτησε, αντιθέτως με συνέπεια στην άμυνα κυνήγησε την ανατροπή.

 Ο Ριντρίγκεθ με δύο βολές 47'' πριν το φινάλε έκανε το 81-75 και αμέσως μετά ο Ντάνστον έχασε το καθοριστικό σουτ. Ο Ολυμπιακός δεν πλήσίασε ξανά στους 4, ο Μπουρούσης έκανε το 82-75 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Ρεάλ έκανε το 2-0 νικώντας με 82-77 και ο δρόμος του Ολυμπιακού προς το φάιναλ φορ στένεψε πλέον πολύ.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77

ΡΕΑΛ: Φερνάντεθ 15 (2), Ρέγες 8 (2), Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκεθ 11 (2), Ντάρντεν 2, Γιουλ 11 (2), Μπουρούσης 19 (1), Σλότερ 2, Μεϊρί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3 (1), Κόλλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.