Το μήνυμα ζωής και η βράβευση του Νικ

Με σύνθημα «Αγωνιζόμαστε για την ελπίδα, κερδίσουμε τη ζωή», οι Έλληνες Ολυμπιονίκες διοργανώνουν φιλικό αγώνα μπάσκετ με τους βετεράνους του αθλήματος, την Κυριακή 27 Απριλίου (11 π.μ), στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, με είσοδο ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Ο αγώνας αυτός γίνεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους ως πρεσβευτές της διάδοσης του μηνύματος του εθελοντισμού για τη Νέα Τράπεζα Μυελού των Οστών του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα". Αποτελεί δε, την έναρξη της εκστρατείας «Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, Κερδίζουμε την Ζωή», η οποία προβλέπει ανάλογες αθλητικές διοργανώσεις, σε όλη τη χώρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ) με αυτό τον συμβολικό αγώνα, θέλουν να διαδώσουν την αξία του εθελοντισμού και να συνεισφέρουν στην επιμόρφωση του κοινού ως προς την απλούστατη διαδικασία της λήψης δειγμάτων, τα οποία μπορούν να σώζουν τις ζωές καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών.
Οι παρευρισκόμενοι λοιπόν θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν δείγμα σάλιου στην επιστημονική ομάδα της «Ελπίδας», που θα βρίσκεται εντός του γηπέδου.
Παρών στην εκδήλωση αυτή θα είναι και ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, ο οποίος στην ανάπαυλα του αγώνα θα τιμηθεί με την ανακήρυξή του ως επίτιμου μέλους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ ο ΣΠΑΚΕ θα τιμήσει τον Σύλλογο «Ελπίδα» και την παριστάμενη επιστημονικής της ομάδα, για την πολύτιμή προσφορά της στην Ελληνική (κι όχι μόνο) κοινωνία.