Απόπειρα δωροδοκίας!

arteaga synentefxi

Φωτιές άναψε ο Ισπανός διαιτητής Χουάν Κάρλος Αρτεάγα καταγγέλλοντας σε συνέντευξη του απόπειρα δωροδοκίας του πριν από τελικό μεγάλης διοργάνωσης! Ρήγας: "Δεν πρόκειται για Ευρωλίγκα ούτε για Ευρώπη"!

Ο Αρτεάγα μίλησε στην εφημερίδα Marca και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε: "Επιχείρησαν να με δωροδοκήσουν πριν από ευρωπαϊκό τελικό που επρόκειτο να σφυρίξω! Αρνήθηκα, αλλά γνωρίζω πως δεν κάνουν όλοι το ίδιο", είπε, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι υπάρχουν άλλοι διαιτητές, που δωροδοκούνται!

Ο Ισπανός διαιτητής έχει διευθύνει τρεις τελικούς μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τους τελικούς των φάιναλ φορ του 2002 στην Μπολόνια και του 2009 στο Βερολίνο, στους οποίους έπαιξε και νίκησε ο Παναθηναϊκός! Μάλιστα σε αυτόν του 2009 με την ΤΣΣΚΑ οι "πράσινοι" είχαν φρικτά παράπονα από τον Αρτεάγα, θεωρώντας τον κύριο υπεύθυνο για το ότι η υπέρ τους διαφορά των 20 πόντων στο πρώτο ημίχρονο μειώθηκε στους 2. Επίσης διηύθυνε τον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Λιθουανία.

Ο Αρτεάγα δεν θέλησε να πει περισσότερα ούτε για τον τελικό στον οποίο αναφέρθηκε ούτε γι' αυτούς που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν. Το Basketnews επικοινώνησε με τον υπεύθυνο διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Κώστα Ρήγα, ο οποίος δήλωσε άγνοια και είπε:

"Απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω διαβάζοντας τη συνέντευξη δεν πρόκειται για την Ευρωλίγκα ούτε για διοργάνωση στην Ευρώπη. Μάλλον αναφέρεται σε τελικό που έγινε σε άλλη ήπειρο".