Στα άδυτα της Α2... τα 'χε πει το μαντείο

 

spilaio

Εμένα μου τα 'λεγε ο κολλητός μου που την έχει... ιδρύσει την Α2. Σε πολλούς τα 'λεγε δηλαδή και τον στραβοκοίταζαν.


Ελεγε λοιπόν να μην το 'χουμε σιγουράκι το Ψυχικό. "Πολύ κυριλέδες είναι αυτοί για Α2. Πολύ άνετοι και αφ' υψηλού. Με υλικό για να ανέβουν, αλλά στο τέλος θα βρεθούν τέταρτοι - πέμπτοι. Τόσοι και τόσοι το έχουν πάθει. Να ανεβαίνουν στην Α2, να λένε με τον παρά μου και την κυρά μου και τελικά να βάζουν τον παρά τους...".


Και πάνε οι μάγκες και χάνουν στο Λαύριο. Και όχι σε ματς που πήγε στραβά από την αρχή, να πεις εντάξει, η κακή μας μέρα. Ρε πλουτοκράτορες, με 11 μπροστά στο τρίλεπτο και τρεις μπροστά στα πέντε δευτερόλεπτα; Χαίρετε κύριοι. Κλειστείτε στα αποδυτήρια κι αρχίστε να βαράτε ο ένας τον άλλο. Και συ Ρεμεντέλα, άντε στο διπλανό με τους συνεργάτες σου να δείτε πώς φάγατε 89 από το Λαύριο και 37 από τον Κακιούζη.


Μου 'λεγε και κάτι ακόμα ο δικός μου. "Μην κουνάς το κεφάλι σου με... νόημα επειδή είπε ο Νιπεργιάλης στο τέλος του πρώτου γύρου ότι είναι εντός προγράμματος και αρχίζει αντεπίθεση. Το πρόγραμμα του επιτρέπει να το λέει". Ακόμα βέβαια στην Αμαλιάδα δεν έχουν κάνει οι ίδιοι κάτι. Το χθεσινό μνημόσυνο ήταν με ξένα κόλυβα. Εχουν όμως μέσα και Καβάλα και Ψυχικό. Και τότε, μπορούν να κάνουν και να βρεθούν στο ξέφωτο.


Οτι το πίστευαν εκεί είχε φανεί και όταν πήγαν και πήραν τον Γαλιώτο. Σας έγραφα τότε ότι τέτοια μεταγραφή δεν την κάνεις για πλάκα. Την κάνεις επειδή βλέπεις ότι μπορείς και καλυτερεύεις τις συνθήκες.


Για τη ντερμπάρα στη Ζωφριά, οι περισσότεροι έχετε εικόνα. Επίσης για να μην κοροϊδευόμαστε, οι περισσότεροι λέγαμε ότι αυτό είναι ματς που θα το πάρει ο Τζήμας. Μόνο που το πήρε ο Ζιάγκος. Στη μπίλια θέλετε; Στη λεπτομέρεια; Το πήρε όμως ο Βαγγέλης και κάνει δεύτερη άνοδο σε δύο χρόνια. Και όπως φαίνεται σ' αυτές τις κατηγορίες, μετράει πολύ να είσαι σε ομάδα που είναι η ίδια σου η ζωή. Αλλιώς εμπνέεις τους παίκτες, αλλιώς τος ετοιμάζεις, αλλιώς τους δίνεις να καταλάβουν.


Θα μου πεις τώρα ξαφνικά έγινε κακός ο Τζήμας; Οχι βέβαια. Ο καλύτερος παραμένει και έχει δρόμο ακόμα, δεν τον ξεγράφω. Αλλά μια απορία την έχω από χθες. Αυτή η επιλογή ρε Γιάννη να πεις του Κατσαρέ να βάλει τη δεύτερη βολή παραήταν εμπνευσμένη. Εντάξει, είχες τάιμ άουτ. Τους άλλους για χαζούς τους είχες να βάλουν τη δική τους δεύτερη και να στο δώσουν το τάιμ άουτ; Ασε που σου 'κατσε και ο Καράμπουλας που ειδικά αυτουνού το μυαλό κόβει πολύ για να κάνει γκάφα.


Τώρα θα μου πεις και ο Γιαννακόπουλος στο Λαύριο που πήγε να τη χάσει και την έβαλε, σε κακό του βγήκε; Οχι, αλλά εκεί είπαμε... Το σύμπαν συνωμότησε και όχι χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.


Ο Λαγκαδάς βγήκε στα κάγκελα και ουρλιάζει. Το 'χανε στα μετρημένα αυτοί το ματς στο Ιβανώφειο. Μέσα στα... δέκα που υπολόγιζαν να πάρουν μέχρι τέλους. Και άρχισαν να την ψυλλιάζονται από την περασμένη Κυριακή κιόλας. Μόλις έμαθαν το αίμα που ΄σταξε ο Ηρακλής στην Αγία, για να ρεφάρουν το αίμα που είχε στάξει η Αγία στου Ζωγράφου. Αλυσίδα είναι αυτά. Οποιος ματώνει τη μία... αναρρώνει την άλλη. Οταν έμαθαν και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ άρχισαν να τρέμουν. Οταν άρχισε και το ματς, κατάλαβαν. Και τώρα ψάχνουν να δουν πώς θα ρεφάρουν.

Κι επειδή ασχοληθήκαμε πολύ με τους... στραβούς της αγωνιστικής, να πούμε κάτι και για το Παγκράτι. Το θέμα δεν είναι τόσο ότι σώσανε τη χρονιά από τη μέση με 35 χιλιάρικα μπάτζετ, μαζί και οι προπονητές. Το θέμα είναι ότι ο Καλαμπάκος, που μαθαίνω ότι ακόμα μετράει το πρόγραμμα να δει αν... σώνεται, έφτιαξε ένα μίγμα που λίγοι πόνταραν πάνω του και τελικά βγήκε το... κοκτέιλ της χρονιάς. Το καλό εκεί αρχίζει έξω από το γήπεδο. Από το παρεάκι που έχει στηθεί και το πόσο καλά περνάνε. Κι όταν υπάρχουν τέτοια, νόμος είναι ότι θα βγουν και πάνω στο παρκέ.

Α, μου 'πε κάτι ακόμα ο δικός μου. Μου ανέφερε τρία αποτελέσματα της αγωνιστικής και συμπλήρωσε. "Με αυτά που γίνανε, ποιός την ακούει τώρα την κοντή"... Κοντή; Στα δικά μας τα λημέρια; Και με άποψη για όλα; Να την γνωρίσουμε μπας και βοηθήσει στην κατασκοπεία.