Ακατανόητη απόφαση από το ΑΣΕΑΔ

1 maltsi asead

Με μία πρωτόγνωρη στα χρονικά απόφαση, το ΑΣΕΑΔ μηδένισε τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι του πρώτου γύρου της Α1 Μπάσκετ Γυναικών με τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε ο τελευταίος θεωρείται νικητής της αναμέτρησης.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, οι «πράσινες» παίρνουν τον έναν βαθμό της… ήττας τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση (74-43 ήταν το σκορ του αγώνα), ενώ οι «ερυθρόλευκες» μηδενίστηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας δεν βρήκε νικήτρια καμία ομάδα και προκαλεί απορίες για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι δύο αντίπαλοι συναντηθούν στα πλέι οφ, όπου μετρούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο ντέρμπι είχε απορριφθεί από την ΕΟΚ. Ωστόσο το ΑΣΕΑΔ δεν έδωσε πραγματική λύση αλλά περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Από το «τριφύλλι» κάνουν λόγο για ηθική δικαίωση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είναι έξαλλοι με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάλτση είχε δηλωθεί τραυματίας σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας λίγες ημέρες νωρίτερα, αλλά τελικά έπαιξε στο ντέρμπι που είχε λάβει χώρα στο κλειστό της Γλυφάδας και γι’ αυτόν τον λόγο ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης.