Και προσθήκη και... αλλαγές

sasa1

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων του μπάσκετ για να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Το μπάσκετ που παίζει δεν είναι -σε καμία περίπτωση- θελκτικό, ενώ δείχνει σημάδια αποδιοργάνωσης. Ευθύνες έχουν όλοι. Από τον προπονητή μέχρι και τους παίκτες. Άλλοι έχουν περισσότερες, άλλοι λιγότερες. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ' έξω.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς για το μπάσκετ το οποίο παίζει η ομάδα. Ναι, ΟΚ. Εκείνος είναι ο προπονητής, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε μια σημαντική παράμετρο. Ουσιαστικά για πρώτη φορά δοκιμάζεται σε ένα τεράστιο κλαμπ της Ευρώπης, αφού ούτε η Αρμάνι Μιλάνο, αλλά ούτε και η Μπενετόν Τρεβίζο μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με του έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Φυσικά ούτε και η εθνική Σερβίας, γιατί είναι τελείως διαφορετικό για έναν προπονητή να είναι τεχνικός ηγέτης σε εθνικό συγκρότημα και τελείως διαφορετικό σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπου οι απαιτήσεις είναι καθημερινές και η πίεση αφόρητη. Οπερ και σημαίνει ότι και εκείνος δοκιμάζει και δοκιμάζεται.

Ευθύνες έχει. Οχι όμως τόσο μεγάλες όσον αφορά την γενική παρουσία της ομάδας στο παρκέ. Η μεγάλη ευθύνη αφορά τις επιλογές του το περασμένο καλοκαίρι. Αν και για τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα επικράτησε θύελλα ενθουσιασμού βάσει και τον εμφανίσεών του με την εθνική Σερβίας, οι Ογκνιεν Κούζμιτς και Σάσα Πάβλοβιτς αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα... καχυποψία. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σεζόν, αυτή καχυποψία έχει μετουσιωθεί σε βεβαιότητα. Αμφότεροι δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στον Παναθηναϊκό, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απομονωθούν δυο-τρεις καλές τους εμφανίσεις. Στο σύνολο, το πρόσημο της παρουσίας τους στον Παναθηναϊκό είναι αρνητικό, γεγονός που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

Ο Πάβλοβιτς αποκτήθηκε για βασικό τριάρι αλλά -με δεδομένο και το γενικό ντεφορμάρισμα του Γιάνκοβιτς- οι εμφανίσεις του δεν θυμίζουν ούτε στο ελάχιστο τον παίκτη που στεκόταν επάξια δίπλα από τον... Λεμπρόν Τζέιμς. Μπορεί να έχουν περάσει τα χρόνια από τότε, αλλά πλέον δεν έχει κάνει ούτε το απλό. Να αποτελεί έναν αξιόπιστο σουτέρ! Οσο για τον Κούζμιτς; Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όπου ήταν από τα κλειδιά της «πράσινης» νίκης, δεν μπορεί να συμπληρώσει ούτε τις αμυντικές αδυναμίες του Ραντούλιτσα. Όσο για τον παίκτη που θα έκανε τη διαφορά μέσα στη ρακέτα; Μία του ύψους, δύο του βάθους. Και ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο να παίζει χωρίς ψηλούς, με την είσοδο του Παπαγιάννη να μοιάζει με... όαση!

Εν κατακλείδι: Οσο περνάει ο καιρός και η ομάδα χάνει έδαφος στην Ευρωλίγκα, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης! Σίγουρα θα αποκτηθεί παίκτης στα γκαρντ, ο οποίος να μπορεί να δημιουργεί δικές του φάσεις για σκοράρισμα στο «πέντε εναντίον πέντε»! Κάτι που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, με τον Τζόναθαν Γκίμπσον να είναι ένας τέτοιος παίκτης. Απλά δεν γνωρίζω αν μπορεί να το κάνει έχοντας συμπληρωματικό ρόλο. Θα φανεί...

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι του ΣΕΦ αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας. Οι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς δεν πρέπει να νιώθουν άνετα, πόσω μάλλον αν προσθέσουν μία ακόμα άσχημη εμφάνιση στο ντέρμπι. Ίσως ο Τζόρτζεβιτς θα 'πρεπε να σκεφτεί και αλλαγές στο ρόστερ.Οχι μόνο προσθήκες... Όσο για τον ίδιο; Μια ακόμα ήττα και μάλιστα από τον «αιώνιο» αντίπαλο που εν δεχομένως να στερήσει από τον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα της έδρας, ίσως και να του δημιουργήσει πρόβλημα...