Κάτι καλό χτίζεται...

giannis1

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την ανανεωμένη Εθνική μετά το πρώτο ματς στο προολυμπιακό τουρνουά και εξηγεί ότι δεν πρόκειται να χαθεί τίποτα εάν δεν πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού στόχος δεν είναι άλλος από το «χτίσιμο» μιας ομάδας με λαμπρό μέλλον!

Πολλοί θα είπαν μετά το τέλος του πρώτου αγώνα για το προολυμπιακό τουρνουά «έλα μωρέ, εντάξει, με το Ιράν παίζαμε...» χάνοντας το πραγματικό δάσος της Εθνικής. Σίγουρα η δυναμικότητα των Ιρανών δεν προσφέρονταν ούτε για ασφαλή συμπεράσματα, ούτε για χαμόγελα ενόψει της συνέχειας. Ενδεχομένως ούτε το παιχνίδι με το Μεξικό να είναι κριτής για τον καθρέφτη της ομάδας μας. Όσον αφορά τον στόχο της παρουσίας της Εθνικής στο Τορίνο, είναι τα δύο «χιαστί» ματς για τον ημιτελικό και τον τελικό του τουρνουά.

Σίγουρα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτελεί τεράστιο δέλεαρ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και για την Ελλάδα γενικότερα ωστόσο δεν πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία εάν και εφόσον δεν τα καταφέρει. Στην τελική δύο ματς είναι. Όπερ και σημαίνει καθαρά θέμα ημέρας!  Παρά την ριζική ανανέωση που ΕΠΡΕΠΕ να γίνει, δυνατότητες υπάρχουν. Ίσως να λείπει η εμπειρία και οι... μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες από τέτοιες διοργανώσεις, αλλά είναι τόσο πλούσιο το ταλέντο που έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε. Αν όχι φέτος, σίγουρα στην επόμενη διοργάνωση που είναι το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Το σίγουρο είναι ότι χτίζεται κάτι καλό. Η Εθνική ομάδα έχει χρυσό παρελθόν, ελπιδοφόρο παρόν και πλούσιο μέλλον, αφού και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις που θα παίρνει μέρος. Για πρώτη φορά βλέπουμε μια ομάδα που τρέχει και δεν... σταματάει. Μια ομάδα με σπάνια αθλητικά προσόντα. Μια ομάδα, έτοιμη να «δαγκώσει»... λαρύγγια. Μια ομάδα έτοιμη να «καταπιεί» τους αντιπάλους της. Μια ομάδα που θα δίνει και την ψυχή της στο παρκέ προκειμένου να κερδίσει τη διάκριση. Μια ομάδα που είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα στην άμυνα για το θετικό αποτέλεσμα...

Το γεγονός ότι υπάρχουν έξι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν λάβει ποτέ άλλοτε μέρος σε μεγάλη διοργάνωση (Αθηναίου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μπόγρης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χαραλαμπόπουλος) μόνο... θετικό μπορεί να είναι, αφού προετοιμάζεται το έδαφος για την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάμε ότι ναι μεν αυτό θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι του Μπουρούση, αλλά έρχεται από πίσω ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος θα έχει αποκομίσει μια «γεμάτη» σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας, ενώ ο Κώστας Κουφός θα δίνει το «παρών» για χάρη της γαλανόλευκης. Και φυσικά υπάρχουν και άλλα... κολεγιόπαιδα από πίσω που είναι έτοιμα να στελεχώσουν την ομάδα, όπως ο Ντόρσεϊ, ο Ογκαρντ, ο Νάζαρεθ Λονγκ, ενώ μην ξεχνάμε και τους Γιάνκοβιτς, Μπράμο, Παππά.

Η Εθνική έχει μέλλον και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είτε προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε όχι...